Menü
Fiókom
 
 • Regisztráció
 • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin
GAL A-Vitamin

GAL A-Vitamin

Cikkszám :
GAHULU35
Normál ár:  2 790 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
2 511 Ft

A máj nemcsak a leggazdagabb kész A-vitamin forrás, de egy valóságos tápanyagbomba...

A párolt répa és sütőtök is remek amelyek szintén sok egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak.

Jobb tehát ezekből fedeznünk A-vitamin szükségletünket, mint pótolnunk.

Sajnos sokan nem szeretik vagy kerülik a májat, miközben a répa/sütőtök-fogyasztást sem preferálják. Számukra javasoljuk termékünket, elsősorban ha D3-vitamint is szednek. Ugyanannyi vagy legfeljebb kétszer annyi NE A-vitamint javaslunk pótolni számukra, mint amennyi NE D3-at fogyasztanak.

Adagolás: Napi 1-10 csepp fogyasztását javasoljuk, étkezésünk
A-vitamin tartalmától és D3-vitamin bevitelünktől függően.
Fogyassza kiskanálra cseppentve, vagy az ételhez keverve. Folyadékba ne keverje!

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Miért hoztuk létre a GAL A-vitamint?

Lehetetlen egyszerűbb terméket elképzelni, mégis szükségszerű volt a megalkotása, miután sokak számára, akik nem fogyasztanak elegendő A-vitamint, nagy segítséget jelenthet az ideális retinol : D3 arány beállításában.

Kiknek ajánljuk a GAL A-vitamin termékünket?

Azok számára, akik nem fogyasztanak rendszeresen májat, mivel az A-vitamin bevitelük így túlzottan alacsony lehet. Ez gondot okozhat, főleg, ha emellett nagy mennyiségű D3-vitamint pótolnak.

Az A-vitamin rengeteg feladatot lát el a szervezetünkben, amelyek közül a legfontosabbak:

 • Segíti az immunrendszer működését
 • Elengedhetetlen a bőr és a nyálkahártyák egészségéhez
 • Fontos a pajzsmirigy megfelelő működéséhez és a nemi hormonok termeléséhez
 • Szerepet játszik a növekedésben

A GAL A-vitamin összetevői

A termék sima, mezei retinol-palmitátot tartalmaz MCT-olajban oldva, némi természetes E-vitamin-komplexszel stabilizálva.

A retinol az A-vitamin kész formája, amelyet bárki kiválóan hasznosít, mivel már nem kell átalakítania a szervezetnek, ellentétben a növényi ételekben található karotinokkal.

A retinil-palmitát a retinolnak szinte az egyedüli élelmiszerekben megtalálható formája. Ez nem más, mint a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló zsírsavnak, a palmitinsavnak és a retinolnak a közösen alkotott természetes vegyülete.

Miért nem fogyasztanak sokan elegendő A-vitamint?

A létező legjobb retinolforrás a máj, amit azonban kevesen fogyasztanak kellő rendszerességgel. A növényi ételekben található karotinok A-vitaminná alakítása nagyon változó, attól függően, hogy kinek milyen az emésztése és a genetikája. Éppen ezért, mivel nem tudhatjuk, hogy mennyire jó a karotin felszívódása a szervezetünkben, majd ezt követően a karotin-retinol konverziónk, érdemes rendszeresen retinolt fogyasztanunk.

Tényleg könnyen túladagolható az A-vitamin?

Az A-vitamin túlzott bevitelével kapcsolatban kétféle kockázat merült fel:

 • Pár régi kutatásban az a A-vitamin fogyasztásával fokozódott a csonttörések kockázata.
 • Néhány személy pedig mérgezési tüneteket tapasztalt nagyobb mennyiségű A-vitamin pótlásától.

Ha jobban megvizsgáljuk a fenti kutatásokat, akkor egyértelművé válik, hogy nem önmagában az A-vitamin jelentette a problémát, hanem az egyéb olyan tényezők, amiket figyelmen kívül hagytak a vizsgálatok során.  

Az A-vitamin nem gyengíti, hanem erősíti a csontokat

Az A-vitamin pótlása csak azoknál a résztvevőknél fokozta a csonttörések kockázatát, akik D-vitamin hiányban szenvedtek, mivel a már fennálló D-vitamin hiányt némileg fokozhatja a nagy dózisú A-vitamin.

Azokban a kutatásokban, ahol a D-vitamin ellátottság megfelelő volt, vagy legalábbis nem volt súlyos, mert a résztvevők valamennyi D3-vitamint is pótoltak, a nagy mennyiségű A-vitamin a csontozat szempontjából is előnyössé vált. Ez abból kiindulva nem is meglepő, hogy a csontok újjáépüléséhez is A-vitaminra van szükség.

Az A-vitaminnak csak bizonyos formái problémásak

Egy áttekintő tanulmányban megállapították, hogy A-vitamin mérgezés csak az A-vitamin természetidegen, száraz retinol-acetát formája és a vízoldékonnyá tett, illetve emulgeált formáinak fogyasztása esetén lehetséges, míg a természetes retinol-palmitát forma bevitele még nagyobb mennyiségben sem vezet mérgezési tünetekhez.

Ilyen formában fogyasztva tehát az A-vitaminból még extrém dózisok is biztonságosak, de a javasolt mennyiségben, megfelelő D-vitamin-szint esetén mindenkinek csak az előnyére válhat.

Mi az ideális A-vitamin : D3-vitamin arány?

Egy 2020-as vizsgálatban megállapították, hogy 1:1 arányban a két vitamin együttes fogyasztása kiemelkedően jó hatású, sokkal inkább, mint önmagukban szedve.  Ezt tekinthetjük optimális aránynak is, hiszen akár D3-ból, akár A-vitaminból rendelkezünk hiánnyal, a másik egyoldalú pótlása csak fokozza a másik hiánytüneteit.

Abban az esetben, ha egyikből sincs hiányunk, nagyon széles intervallumban szedhetőek. Amíg optimális az ellátottságunk belőlük, nagyon szélsőséges dózisokban és arányokban is megelőzik egymás esetleges mellékhatásait, miközben fokozzák egymás pozitív hatásait.  

Összefoglalva, a pótlás akkor a leghatékonyabb, ha a bevitel 1:1 arányban történik, mert bármilyen A- és D3-vitamin-szint mellett ez segíti elő leginkább a kettő egyensúlyát. A kettejük arányánál azonban még fontosabb, hogy mindkettőből eleget biztosítsunk a szervezetünk számára. (A Multivitamin termékeink az ideális arányban és mennyiségben tartalmazzák mindkettő vitamint.)

Gyakorlati javaslatok az A-vitamin pótlásához

Retinolt elegendő heti rendszerességgel fogyasztani, nem szükséges a mindennapi bevitele. A lényeg, hogy egységnyi idő alatt (pl hetente) legalább annyi retinolhoz jussunk, mint amennyi D3-hoz, nemzetközi egységben (NE) kifejezve.

Ételek közül egyedül a májjal érdemes számolni jelentős A-vitamin forrásként, de ettől függetlenül előnyös, ha karotinokat tartalmazó zöldségeket is fogyasztunk. 10 dkg máj kb 15-20 ezer NE retinolt tartalmaz.  

Amennyiben nem eszünk májat, és répát/sütőtököt/édesburgonyát is csak alkalmanként, érdemes ugyanannyi retinolt pótolnunk, mint amennyi D3-at, vagy akár egy kevéssel többet.

Ha hetente 15-20 dkg-nál több májat eszünk, nem szükséges az A-vitamint külön pótolnunk, de ha D3-vitamint is fogyasztunk, akkor a plusz bevitel sem árthat.

Források:
 1. McCullough et al.: Daily oral dosing of vitamin D3 using 5000 TO 50,000 international units a day in long-term hospitalized patients: Insights from a seven year experience. The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology. Volume 189, May 2019, Pages 228-239
 2. Sheila M. O'Byrne and William S. Blaner: Retinol and retinyl esters: biochemistry and physiology. Thematic Review Series: Fat-Soluble Vitamins: Vitamin A. J Lipid Res. 2013 Jul; 54(7): 1731–1743.
 3. Myhre et al.: Water-miscible, emulsified, and solid forms of retinol supplements are more toxic than oil-based preparations. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 78, Issue 6, December 2003, Pages 1152–1159
 4. Feskanich D et al. Vitamin A intake and hip fractures among postmenopausal women. JAMA, The Journal of the American Medical Association 2002 Jan 2;287(1):47–54,
 5. Spiesman IG. Massive doses of vitamins A and D in the prevention of the common cold. Archives of Otolaryngology—Head & Neck Surgery 1941(Oct);34(4):787–791
 6. Fu X et al. 9-Cis retinoic acid reduces 1alpha,25-dihydroxycholecalciferol-induced renal calcification by altering vitamin K-dependent gamma-carboxylation of matrix gamma-carboxyglutamic acid protein in A/J male mice. Journal of Nutrition 2008 Dec;138(12):2337–41, https://pmid.us/19022954.
 7. Vitamin A on Trial: Does Vitamin A Cause Osteoporosis link: https://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/vitamin-a-on-trial-does-vitamin-a-cause-osteoporosis/
 8. Kadri A, Sjahrir H, Juwita Sembiring R, Ichwan M. Combination of vitamin A and D supplementation for ischemic stroke: effects on interleukin-1ß and clinical outcome. Med Glas (Zenica). 2020 Aug 1;17(2):425-432. doi: 10.17392/1137-20. PMID: 32567290. Link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32567290/
 9. Anthony R. Mawson, “Role of Fat-Soluble Vitamins A and D in the Pathogenesis of Influenza: A New Perspective”, International Scholarly Research Notices, vol. 2013, Article ID 246737, 26 pages, 2013. https://doi.org/10.5402/2013/246737 link: Link: https://www.hindawi.com/journals/isrn/2013/246737/
 10. Graciela Caire-Juvera, Cheryl Ritenbaugh, Jean Wactawski-Wende, Linda G Snetselaar, Zhao Chen, Vitamin A and retinol intakes and the risk of fractures among participants of the Women’s Health Initiative Observational Study, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 89, Issue 1, January 2009, Pages 323–330, https://doi.org/10.3945/ajcn.2008.26451 Link: https://academic.oup.com/ajcn/article/89/1/323/4598259
 11. Ambrosini GL, Bremner AP, Reid A, Mackerras D, Alfonso H, Olsen NJ, Musk AW, de Klerk NH. No dose-dependent increase in fracture risk after long-term exposure to high doses of retinol or beta-carotene. Osteoporos Int. 2013 Apr;24(4):1285-93. doi: 10.1007/s00198-012-2131-6. Epub 2012 Sep 18. PMID: 22986930. Link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22986930/
 12. Russell RM. The vitamin A spectrum: from deficiency to toxicity. Am J Clin Nutr. 2000 Apr;71(4):878-84. doi: 10.1093/ajcn/71.4.878. PMID: 10731492. Link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10731492/
Vélemények
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- RSPO minősített MCT

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás

- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

Milyen arányban javasolt fogyasztani az A és D-vitamint?

Minimum ugyanannyi A-vitamint javaslunk pótolni, vagy étrendi forrásokkal bevinni azt (pl. gyakori májfogyasztás), mint amennyi D-vitamint szedünk. Az ajánlott adagolásról a „Tudományos háttér” fülön, az utolsó bekezdésében gyakorlati tanácsokat is talál.

Hogyan javasolt bevenni a cseppeket?

Célszerű egy kiskanálba csepegtetni, de ha tükör előtt a nyelve alá cseppenti az is jó megoldás, csak arra fontos ügyelni, hogy ne érjen a pipetta a nyelvéhez, mert akkor baktériumok juthatnak az üvegbe és megromlik a termék.

Nem ajánljuk az olajos cseppek folyadékba keverését sem (A-vitamin, E-vitamin, D-vitamin, K-komplex), mert a pohár falára tapad, és így egy jelentős része kárba veszhet.

Röviden és érthetően az A-vitaminról

Olykor rossz színben tüntetik fel, pedig egy olyan nélkülözhetetlen vitamin, ami fontos szerepet játszik a növekedésben és az immunrendszer megfelelő működésében. A többi zsírban oldódó vitaminnal együtt fogyasztva különösen jó hatású. Fontos odafigyelni a D3-vitaminnal való arányára, mert D-vitamin-hiány esetén a nagy dózisú A-vitamin akár negatív hatású is lehet.
Tovább...

Az A-vitamin és a D-vitamin jól kiegészítik egymást

Az A- és D-vitamin egyidejű pótlásáról számos tévhitet olvashatunk. Egyesek azt állítják, hogy az A-vitamin gátolja a D-vitamin pozitív hatásait, sokan pedig egyszerűen figyelmen kívül hagyják a közöttük lévő kölcsönhatást, és kizárólag a D-vitamin pótlását szorgalmazzák.  
Tovább...

Az egészséges bőrhöz A-vitaminra van szükség

Egyre többen ismerik fel, hogy az egészséges bőr szempontjából milyen fontos, hogy ne csak külsőleg óvjuk, hanem belsőleg is tápláljuk a megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Különböző szintetikus A-vitamin-származékokat már régóta alkalmaznak bőrbetegségek kezelésére, azonban azt, hogy mit is csinál az A-vitamin valójában, eddig sok rejtély övezte. 
Tovább...

Az A-vitamin szerepe az izomnövekedésben

A megfelelő fejlődéshez elengedhetetlenül szükséges az A-vitamin: nélküle csökken a nemi hormonok szintje, a gyerekek esetében pedig késik a nemi érés és lelassul a növekedés. Állati modellekben bizonyították, hogy hiánya esetén nem termelődik elegendő tesztoszteron, így az A-vitamin mindenki számára fontos, aki izmosodni szeretne.
Tovább...

Az A-vitamin az immunrendszer igazi támogatója

Az A-vitaminnak évszázados hagyománya létezik a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. A 20. század első felében több klinikai vizsgálatot végeztek vele kapcsolatban, és a legtöbb esetben csökkentette a fertőzések számát és azok súlyosságát.
Tovább...

Kell-e tartanunk az A-vitamin túladagolásától?

Pár megfigyeléses vizsgálat és metaanalízis eredményei alapján, sokan felhívták a figyelmet az A-vitamin túladagolás veszélyeire, azonban nézzük meg mennyire megalapozottak ezek az állítások valójában.
Tovább...

Az A-vitamin hiánya is szerepet játszhat a depresszió kialakulásában

A depresszió egy súlyos hangulatzavar, ami nagymértékben megnehezíti az emberek életét. Régóta kutatják, hogy a különböző mikrotápanyagok milyen szerepet játszhatnak a depresszió kialakulásában, és mára számos összefüggésre sikerült rájönni. 
Tovább...