Menü
Fiókom
 
 • Regisztráció
 • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+
GAL Biocurcumin+

GAL Biocurcumin+

Cikkszám :
GAHUKT21
Normál ár:  4 990 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
4 491 Ft

GAL Biocurcumin+, 225 mg x 30 kapszula

Szájon át szedve is képes a kurkuma fő hatóanyagát, a kurkumint nagy mennyiségben a véráramba juttatni egy szabadalmaztatott, teljesen természetes megoldás segítségével. A kurkuma illóolaját és teljes spektrumú gyömbér-kivonatot is tartalmaz. A kurkumin kivonatolása 100%-ban napelem-működtetésű gyárban történik.

A kurkuma hatóanyagai, a kurkuminoidok véráramba jutása nagyon korlátozott. Ennek áthidalására hoztuk létre ezen terméket. Egy feketebors-kivonat, a BioPerine® akár 2000%-kal is növelheti a kurkuminoidok felszívódását. A Bio-Curcumin® (BCM-95®) pedig egy új, szabadalmaztatott kurkuma-kivonat, amely  a kurkuminoidokat a kurkuma esszenciaolajával együtt tartalmazza mikronizálva, és még a feketebors-kivonatos megoldásnál is 6-szor hatásosabb. A gyömbér gingerol hatóanyaga is fokozza a kurkumin felszívódását, ráadásul hasonló hatással rendelkezik, mint a kurkumin, különösen gyömbér-illóolajokkal együtt. A kurkuma turmeronokra standardizált kivonata szintén jelentősen fokozza a kurkumin felszívódását. Termékünk mindezt együtt tartalmazza!

Adagolás: 1 kapszula fogyasztása javasolt, étkezés közben.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

A nemrég született, új kurkuma termékünkben és a régebb óta kapható, korábbi kurkuma termékeinkben egyaránt a jelenleg elérhető két legkiválóbb kurkumin-alapanyagot alkalmazzuk. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mitől olyan különlegesek ezek, illetve milyen jótékony hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Mitől különleges a kurkuma?

A kurkumagyökeret már legalább 4000 éve használják Indiában és a környező országokban. Az egyik legnagyobb becsben tartott gyógynövényük, amely egyben elengedhetetlen összetevője számos fűszerkeveréküknek is. Különleges hatásai miatt hamar felkeltette a tudomány érdeklődését, ennek köszönhetően pedig egyre többet vizsgálták.

A kurkumában található kurkumin, ami a sárga színéért felelős, az egyik legjobban kutatott természetes hatóanyag, ami erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai révén rengeteg különböző probléma esetén nyújt hatékony támogatást. Az egyetlen gond, hogy a szájon át szedett kurkumin a bélrendszerből nem jut át a véráramba, márpedig ahhoz, hogy az egész szervezetre és ne csak az emésztőrendszerre legyen jótékony hatással, valamilyen módon a véráramba kell juttatni.

Kiknek érdemes kurkuma termékeket fogyasztani?

Szerencsére mára több megoldás is született arra, hogy a szájon át szedett kurkumin jó hatásfokkal a véráramba kerüljön. Ezeket a készítményeket már az emésztőrendszeri problémákon túl is számos esetben találták hatékonynak. A különféle felszívódást segítő megoldások közül a legtermészetesebb és legjobban hasznosuló módszereket alkalmaztuk, amit saját fejlesztéseinkkel tettünk még egyedibbé.  

A kurkumin kiegészítése ígéretes eredményeket produkált az alábbi esetekben:

 • Ízületi gyulladás és a vele járó krónikus fájdalommal járó panaszok enyhítésében
 • Szorongás és depressziós tünetek csökkentésében (az idegrendszeri gyulladás mérséklése által)
 • Egyéb krónikus gyulladással összefüggésben álló betegségeknél, például emésztőrendszeri gyulladásos betegség esetén, 2-es típusú cukorbetegségnél és bizonyos daganatoknál
 • Kedvezően befolyásolta az egészség szempontjából fontos vérlipidek, májértékek és egyéb gyulladást mutató értékek szintjét, illetve javította a szív- és érrendszer működését.

Melyek a kurkuma legfőbb hatóanyagai?

A kurkuma fő hatóanyagai a kurkuminoidok. A benne lévő 3 féle kurkuminoid közül a kurkumin a legjelentősebb. A kurkuminoidokon túl tartalmaz a kurkuma illóolaj-komponenseket is, amelyek közül a leghatásosabbak az ún. aromatikus-turmeronok. Ezek a kurkuminoidok hasznosulását is javítják, de maguk is rendelkeznek kedvező hatásokkal, például gyulladáscsökkentőként hatnak. A kurkuminoidokon és az eszenciaolaj-komponenseken (turmeronokon) kívül a kurkuma vízoldékony, gyulladáscsökkentő poliszacharidokat is tartalmaz, amelyek a kurkuminhoz hasonlóan hatásosnak bizonyultak ízületi panaszok esetén.

A kurkumának tehát a leghatásosabb és legtöbbet vizsgált összetevői a kurkuminoidok, de a benne lévő illóolaj-komponensek (aromatikus-turmeronok) és vízoldékony kurkuma-poliszacharidok egyaránt hasznosak. Ahhoz, hogy a kurkuminoidok összes pozitív hatását megtapasztaljuk, olyan terméket kell választanunk, ami valóban nagyon jól hasznosul. 

Fontos különbségek a különböző kurkuma termékek között

Mint minden hatóanyagbeviteli-forma esetében, a kurkuma-preparátumoknál is az mutatja meg az adott készítmény hatásosságát, hogy a hatóanyagok milyen mértékben jutnak el azokhoz a szervekhez/szövetekhez/sejtekhez, amelyekre pozitív hatást kell kifejteniük.  

Ahhoz, hogy a kurkuminoidokat a szervezetünk valóban hasznosítani tudja, először át kell őket juttatni a bélfalon, majd biztosítani kell, hogy minél hosszabb időn keresztül elérjék a megfelelő vérszintet, hogy aztán bejuthassanak a sejtekbe. Mivel a szervezetünk próbálja kiválasztani a kurkuminoidokat, nem könnyű elérni, hogy egy termék hatásos legyen. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, többféle technológiával próbálkoztak, amelyek során a kurkuminoidokat egyéb anyagokkal kombinálták, vagy különféle módszerekkel javították a felszívódásukat.

Számos kurkuminoidokat tartalmazó termék létezik, azonban ezek közül kettő az, ami tartósan elég magas vérszintet eredményez, és így a kurkuminoidokat biztosan eljuttatja a sejtekhez: a CurQfen® és a BCM-95®/Curcugreen®/Bio-Curcumin ®.

Miben egyedi a termékünk? (Biocurcumin+)

Bioperinnel a jobb hasznosulásért

A piperin, ami a bors és a chili egyik csípős hatóanyaga, fokozza a vérbőséget a bélrendszerben, amivel már önmagában is segíti a kurkumin felszívódását. Mindemellett csökkenti a P450-es májenzim aktivitását, amely lebontaná a kurkumint hatástalan bomlástermékekre.

Egy humán-klinikai vizsgálatban a BioPerine® néven szabadalmaztatott, magas piperin-tartalmú feketebors-kivonatot kurkuminnal együtt szedő csoport tagjainak vérében 20-szoros mennyiségű kurkumint mértek, mint a BioPerine® nélkül, azonos mennyiségű kurkumint fogyasztók körében. Ezenfelül a BioPerine® segíti a kurkumin átjutását a vér-agy-gáton is, így az agyunkra és az idegrendszerünkre is ki tudja fejteni jótékony hatásait.

Gyömbérkivonatot is tartalmaz

A piperinhez hasonlóan a gyömbérből kivont gingerolok is azonos elven működve fokozzák a kurkumin hasznosulását, bár ezt klinikailag még nem vizsgálták, csak állatokon igazolták. Azt azonban megállapították, hogy a gingerolokra is standardizált gyömbér-kivonatnak a kurkuminhoz hasonló mechanizmusú, erős gyulladáscsökkentő hatása van. Nem csoda, hiszen a két növény rokona egymásnak. Érdekesség, hogy az ősi indiai gyógyászatban, az ajurvédában a kurkumát már évezredek óta egy felszívódást segítő, trikatu nevű preparátummal együtt alkalmazták, ami feketeborsot, hosszúszemű borsot, valamint gyömbért tartalmaz, azaz piperint és gingerolt.

A Bio-Curcumin/Curcugreen/BCM-95 előnyei

A legjobb és legtermészetesebb megoldást nemrég fejlesztették ki: A kurkuminoidokat a korábban már említett kurkuma-illóolaj egy speciális (magas aromás turmeron-tartalmú, hőhatás és vegyszerek nélkül kinyert) változatával elegyítik, majd ezt a speciális illóolaj-kurkuminoid-komplexet mikronizálják, azaz gyakorlatilag egy teljes hatóanyag-spektrumú kivonatot állítanak elő. Ezt Bio-Curcumin® és BCM-95® néven szabadalmaztatták.

Ez a készítmény összehasonlításra került a piperin-lecithin kurkumin komplexével (vagyis az eddigi fokozott felszívódást jelentő módszerrel), és kiderült, hogy még ahhoz képest is több mint 6-szor több kurkumint volt képes a vérbe juttatni. Ez nemcsak a kurkumin felszívódását javítja ilyen nagymértékben, hanem rendelkezik a kurkuma-illóolaj turmeron-komponenseinek antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásaival is.

Nemrég rheumatoid és osteoarthritises betegeknél is igazolták a Bio-Curcumin® rendkívüli hatásait, ami annak a bizonyítéka, hogy valóban képes volt bekerülni a véráramba, azon keresztül pedig eljutni az ízületekhez, ráadásul a vér-agy-gáton keresztül elért az agyba is.

1g Bio-Curcumin® jobban emeli a vér kurkumin-szintjét, mint 12g magas (95%) kurkuminoid-tartalmú hagyományos kivonat, amit a felszívódásnak kedvező, magas zsírtartalmú, lassú tranzitidejű étkezéssel vettek be.

Kiknek ajánljuk a GAL Biocurcumin+ termékeinket?

A tudomány jelenlegi állása szerint a GAL Kurkuma-komplex termékünk nyújtja az elérhető legtöbbet, azonban egy korábban már jól bevált, stabil megoldásként meghagytuk a korábbi GAL Biocurcumin+ és GAL Biocurcumin+ Forte termékeinket is. Javasoljuk, hogy aki első körben nem tapasztal kellő mértékű javulást a korábbi termékek fogyasztása után, bátran próbálja ki az új GAL Kurkuma-komplexet!

Adagolás

1 kapszula fogyasztása javasolt, étkezés közben.

Források:
 1. United States Department of Agriculture: „Sugar: World Markets and Trade” Foreign Agricultural Service, November 2013
 2. The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO): Milk Production in India and the United States from 2005 to 2011; FAO-STAT. June 4, 2013. (http://faostat.fao.org)
 3. V. Mohan, G. Radhika, P. Vijayalakshmi, V. Sudha: Can the diabetes/cardiovascular disease epidemic in India be explained, at least in part, by excess refined grain (rice) intake? Indian J Med Res 131, March 2010, pp 369-372
 4. Bengmark, S.: Plant-derived Health-Effects of Turmeric and Curcumenoids Kuwait Medical Journal 2006, 38 (4): 267-275
 5. Shiyou Li, Wei Yuan, Guangrui Deng, Ping Wang, Peiying Yang, Bharat B. Aggarwal: Chemical Composition and Product Quality Control of Turmeric (Curcuma longa L.) Pharmaceutical Crops, 2011, 2, 28-54
 6. Srinivas L, Shalini VK, ShylajaM. Turmerin: a water soluble antioxidant peptide from turmeric [Curcuma Longa]. Archem Biochem Biophys. 1992 Feb 1; 292 (2): 617-23.
 7. http://examine.com/supplements/Curcumin/
 8. Reji Kizhakkedath: Clinical evaluation of a formulation containing Curcuma longa and Boswellia serrata extracts in the management of knee osteoarthritis. Molecular Medicine Reports, DOI: 10.3892/mmr.2013.1661
 9. Chandran B, Goel A. A Randomized, Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Curcumin in Patients with Active Rheumatoid Arthritis. Phytother Res. March 9, 2012 doi: 10.1002/ptr.4639
 10. Antony B, Kizhakedath R, Benny M, Kuruvilla BT. Clinical Evaluation of a herbal product (Rhulief™) in the management of knee osteoarthritis. Abstract 316. Osteoarthritis Cartilage. 2011;19(S1):S145-S146.
 11. Belcaro et al: Efficacy and safety of Meriva®, a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Altern Med Rev. 2010 Dec;15(4):337-44.
 12. Garcea et al: Consumption of the putative chemopreventive agent curcumin by cancer patients: assessment of curcumin levels in the colorectum and their pharmacodynamic consequences. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005 Jan;14(1):120-5.
 13. Preetha Anand, Ajaikumar B. Kunnumakkara, Robert A. Newman, and Bharat B. Aggarwal: Bioavailability of Curcumin: Problems and Promises Mol. Pharmaceutics, 2007, 4 (6), 807-818• DOI: 10.1021/mp700113r
 14. Shaiju et al: Pharmacokinetics of Curcumin Conjugate Metabolites in Healthy Human Subjects Cancer Epidemiol Biomarkers Prev June 2008 17; 1411
 15. Singh et al: Piperine : A Bioenhancer International Journal of Pharmacy Research and Technology 2011 1(1) 01-05
 16. Unibar Corporation: CurQnetic™ Bioavailability Studies (http://unibarcorp.com/research)
 17. Khajuria és et al (2003) In-house study for a patent work
 18. Wigler I, Grotto I, Caspi D, Yaron M: The effects of Zintona EC (a ginger extract) on symptomatic gonarthritis. Osteoarth Cartilage. 2003 Nov;11(11):783-9.
 19. Grzanna R, Lindmark L, Frondoza CG: Ginger--an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. J Med Food. 2005 Summer;8(2):125-32.
 20. Antony et al: A Pilot Cross-Over Study to Evaluate Human Oral Bioavailability of BCM-95®CG (Biocurcumax™), A Novel Bioenhanced Preparation of Curcumin Indian J Pharm Sci. 2008 Jul-Aug; 70(4): 445–449.
 21. Grant KL, Schneider CD. Turmeric. Am J Health-Syst Pharm 2000; 57:1121-1122.
Vélemények
Átlagos értékelés:
1
( 2 )
2024.02.04 17:12
 - Nagy Brigi
Számomra sajnos nem vált be, nagyon erős hasfájast okozott, kizárásos alapon csak a termék lehetett a gond, mert az étkezésemben nem változott semmi, és amint abbahagytam nem volt további ilyen panaszom.
Páromnak adtam a maradékot, de ő sem tudta beszedni az összeset, mert ugyanezek a problémák jelentek meg nála. Ezen az egy terméken kívül viszont az összes Gal terméket imádjuk, és csak innen rendelünk vitaminokat és étrend kiegészítőket! :)
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.