Menü
Fiókom
 
  • Regisztráció
  • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.

Fenntarthatóság

A GAL család valamennyi termékének alapanyagait rendkívül alapos utánajárás, szigorú értékelés nyomán választjuk ki. Kétes eredetű, zavaros dokumentációval kísért, bizonytalan forrásból származó anyagok szóba sem jöhetnek.
 
Élelmiszer-komponenseink kivétel nélkül GMO-mentesek. Vezető fejlesztőnkről, Szabó Gál Bencéről ismeretes, hogy elég szigorú táplálkozási elveket vall, a termékeink természetesen ezeknek is megfelelnek. A természetben megtalálható formákkal és arányokkal dolgozunk. Anyagaink kiváló élettani hatásait az idő és a legfrissebb tudományos kutatások együtt igazolták.
 
Ahol elérhető, a kompromisszum nélküli alapanyagválasztás minden termékünkre kiterjedő, általános elvét további garanciákkal támasztjuk alá, így a Bio-Curcumin+ termékeink szabadalmaztatott hatóanyagát előállító üzem működését napenergia biztosítja, míg a GAL Omega-3 Eco halolaj-alapanyagát nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apróhalakból, a biodiverzitás megőrzésére ügyelő halászat mellett. Ezen utóbbi alapanyag így az IFFO RS és a Friends of the Sea tanúsítványokat is kiérdemelte.
 
A több termékünkben hordozóanyagként használt pálmaolaj úgy lesz környezetkímélő, ha az orángutánok természetes élőhelyétől elkülönített, tudatos és fenntartható gazdálkodásból származó növényből nyerik, az RSPO szigorú előírásainak megfelelő technológiát alkalmazva. Azzal, hogy mi kizárólag ilyen alapanyagot használunk, nemcsak a termékeink Fogyasztóinak egészségét óvjuk, hanem a gyártócéget is arra sarkalljuk, hogy ezen szemlélet és technológia nyerjen egyre inkább teret a működésében. Így az orángutánbarát alapanyag keresletét, tehát egyszersmind a gyártó(k) gazdasági érdekét erősítjük a nem RSPO-termelés visszaszorítására, végső soron teljes beszűntetésére. Ilyen módon mi nemcsak egyszerűen nem ösztönözzük az orangutánokat és őserdőket veszélyeztető pálmaolaj-termelést, hanem éppen hogy annak mielőbbi felszámolását támogatjuk.
 
A csomagolóanyagaink karbonsemleges nyomtatásból származnak, az MSZ EN ISO 14001:2017 minősített gyártó környezetbarát, ehető festékanyagot használ az FSC® (C031340) minősített papíralapanyag nyomására. Amikor a megrendelt termékekből egy-egy csomagot állítunk össze, még a felhasznált dobozkitöltő anyagunk, becenevén a pufi is ehető, bár a gasztronómiai értéke kétségkívül csekély.
 
Emberek vagyunk a Földön, és az érintetlen természeti állapotot közösen soha nem fogjuk már visszanyerni. Úgy gondoljuk, hogy a választásunk abban áll, hogy a környezetért felelősen, azt a bolygónk valamennyi faja számára biztonsággal megtartva, gondossággal élünk és alkotunk, vagy kevesebb odafigyeléssel, esetleg egyenesen fittyet hányva erre az életünket és jövőnket meghatározó értékre. A szerény lehetőségeinkkel azon és úgy dolgozunk, hogy mi, a GAL az első csoportba tartozhassunk.
Bővebben: Zold.gal.hu