Menü
Fiókom
 
  • Regisztráció
  • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex

GAL C-komplex

Cikkszám :
GAHUKT01
Normál ár:  4 390 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
3 951 Ft

GAL C-komplex, 1333mg C-vitamin, 100mg szőlőmag- és héjkivonat + 200mg bioflavonoid x 45 adag

Nagy dózisú C-vitamin és annak felszívódását és újrahasznosulását segítő növényi kivonatokat tartalmaz bioflavonoidokkal együtt. A benne lévő vörös szőlőhéj- és mag-kivonatok szintén segítik a szervezet védekezőképességét, erős antioxidánsok, és a szívre, erekre, látásra kifejtett hatásuk miatt is előnyösek.

E termék a C-vitamint a természetben is megtalálható formájában tartalmazza, szinergikus hatású növényi kivonatok mátrixában. A feketebors egy szabadalmaztatott kivonata,  a BioPerine® a felszívódást segíti. A citrusbioflavonoid-komplex és a vörös szőlő héjának és magjának kivonatai pedig olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a természetben is gyakran fordulnak elő C-vitaminban dús élelmiszerekben, nem véletlenül.

Adagolás: Napi 2 x 1 db kapszula étkezéskor. Legjobb elosztva a nap folyamán, azaz étkezésenként 1 db, de egyszerre is beszedhető mind a 2 db.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Kiknek ajánljuk a GAL C-komplex termékünket?

Azok számára, akik a C-vitamin szükségletüket egy praktikus, kapszulás megoldással szeretnék fedezni, ami a C-vitamin mellett olyan természetes összetevőket tartalmaz, amelyek nemcsak a hasznosulását fokozzák, de önmagukban is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A C-komplex hatóanyagainak pozitívumai röviden:

C-vitamin:

  • Csökkenti a megfázás időtartamát és sportolóknál a megfázások gyakoriságát is.
  • Fokozza a véráramlást és a nitrogén-oxid szintjét.
  • Gyulladáscsökkentő hatású.
  • Fokozza a csontsűrűséget és a kollagénszintézist, ezzel együtt a bőr feszességét.
  • Jó hatású a szív- és érrendszerre.
  • Enyhíti a fáradtságot.

Citrus-bioflavonoidok (heszperidin):

  • Fokozza a C-vitamin felszívódását és elnyújtja annak hatását.
  • Növeli a véráramlást és a nitrogén-oxid szintet, ezáltal az erekre is jó hatású.
  • Diozminnal együtt eredményes a visszér és az aranyér kezelésében.

Vörösszőlő magjának és héjának kivonata:

  • Fokozza a véráramlást és a nitrogén-oxid szintet, ezáltal jó hatással van az erekre.
  • Eredményes a visszér kezelésében.
  • Étkezés előtt bevéve csökkenti a keményítők felszívódását, ezáltal az étel glikémiás indexét, valamint a felszívódó szénhidrát- és kalóriatartalmát is.
  • Erős általános gyulladáscsökkentő hatású.
  • Fokozza a bélflóra diverzitását, ezáltal javítja a bélflórát.
  • Erős antioxidáns hatású.
  • Szépíti a bőrt, csökkenti a ráncokat.

BioPerine®:

  • Fokozza számos hatóanyag, mikro- és makrotápanyag hasznosulását.

Miért érdemes C-vitamint pótolni?

A C-vitamin (aszkorbinsav) jelentőségével sokan tisztában vannak, azonban fontos tudni, hogy az imént felsorolt előnyös hatásai csak napi 500 mg fogyasztása felett érvényesülnek. Ennek a fedezése még magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökből és zöldségekből is nehézkes, mivel az élelmiszerek C-vitamin tartalma az utóbbi évtizedekben sokat csökkent.

Melyek a hagyományos C-vitamin kiegészítők hátrányai?

Az étrend kiegészítésére használt C-vitamin azonos módon szívódik fel, mintha élelmiszerekből vettük volna magunkhoz, azonban nem tartalmazza a zöldségekben és gyümölcsökben lévő egyéb hasznos anyagokat.

Ezek többek között segítenek elnyújtani a C-vitamin felszívódását, és képesek regenerálni a már elhasznált C-vitamint, aminek köszönhetően azt újra és újra hasznosíthatjuk, mintha újabb adag kapszulát vettünk volna be. Ilyen, a C-vitamin hatását segítő összetevők a bioflavonoidok és antocianidok.

Miért alkottuk meg a GAL C-komplex terméket?

A C-vitamin-komplex készítményünkkel az volt a célunk, hogy a természetes ételekben megtalálható összetevőkkel együtt egy komplex készítményt hozzunk létre, hiszen nem véletlenül található meg a C-vitamin többnyire ezekkel a vegyületekkel együtt a természetben.

Termékünkben a C-vitamint nagy mennyiségű citrus bioflavonoidokkal és a vörösszőlő héjának és magjának kivonatával kombináltunk. Mind a citrus bioflavonidok, mind a vörösszőlő mag- és héj-kivonataiban található antocianidok szinergikus hatásúak a C-vitaminnal. A vörösszőlőben lévő anyagok ráadásul képesek C-vitamin szedése nélkül is fokozni a szövetek C-vitamin szintjét, azok regenerálása által.

Mindezek mellett a C-komplex a feketebors egy szabadalmaztatott kivonatát, BioPerine®-t is tartalmazza, amely bizonyítottan fokozza a C-vitamin hasznosulását, ahogyan a termékünkben lévő egyéb hatóanyagokét is. Ez azért is fontos, mert a nagyobb dózisú C-vitamin felszívódása enélkül nem megfelelő, az elnyújtott felszívódást biztosító egyéb készítmények pedig általában sok mesterséges anyagot tartalmaznak.

Források:
  1. Hemilä H, Chalker E. Vitamin C for preventing and treating the common cold. Cochrane Database Syst Rev. 2013 Jan 31;2013(1):CD000980. doi: 10.1002/14651858.CD000980.pub4. PMID: 23440782; PMCID: PMC8078152.
  2. Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017;9(11):1211. Published 2017 Nov 3. doi:10.3390/nu9111211
  3. Chambial S, Dwivedi S, Shukla KK, John PJ, Sharma P. Vitamin C in disease prevention and cure: an overview. Indian J Clin Biochem. 2013;28(4):314-328. doi:10.1007/s12291-013-0375-3
  4. Heller R, Münscher-Paulig F, Gräbner R, Till U. L-Ascorbic acid potentiates nitric oxide synthesis in endothelial cells. J Biol Chem. 1999 Mar 19;274(12):8254-60. doi: 10.1074/jbc.274.12.8254. PMID: 10075731.
  5. De Marchi S, Prior M, Rigoni A, Zecchetto S, Rulfo F, Arosio E. Ascorbic acid prevents vascular dysfunction induced by oral glucose load in healthy subjects. Eur J Intern Med. 2012 Jan;23(1):54-7. doi: 10.1016/j.ejim.2011.07.019. Epub 2011 Aug 27. PMID: 22153532.
  6. DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018 Oct 25;6(10):2325967118804544. doi: 10.1177/2325967118804544. PMID: 30386805; PMCID: PMC6204628.
  7. Carr AC, Vissers MC. Synthetic or food-derived vitamin C--are they equally bioavailable?. Nutrients. 2013;5(11):4284-4304. Published 2013 Oct 28. doi:10.3390/nu5114284
  8. Mahmoud AM, Hernández Bautista RJ, Sandhu MA, Hussein OE. Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:5484138. Published 2019 Mar 10. doi:10.1155/2019/5484138
  9. Osganian SK, Stampfer MJ, Rimm E, Spiegelman D, Hu FB, Manson JE, Willett WC. Vitamin C and risk of coronary heart disease in women. J Am Coll Cardiol. 2003 Jul 16;42(2):246-52. doi: 10.1016/s0735-1097(03)00575-8. PMID: 12875759.
  10. Teramoto K, Daimon M, Hasegawa R, Toyoda T, Sekine T, Kawata T, Yoshida K, Komuro I. Acute effect of oral vitamin C on coronary circulation in young healthy smokers. Am Heart J. 2004 Aug;148(2):300-5. doi: 10.1016/j.ahj.2004.03.006. PMID: 15309000.
  11. Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, Miller ER 3rd. Effects of vitamin C supplementation on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. Am J Clin Nutr. 2012;95(5):1079-1088. doi:10.3945/ajcn.111.027995
  12. Moores J. Vitamin C: a wound healing perspective. Br J Community Nurs. 2013 Dec;Suppl:S6, S8-11. doi: 10.12968/bjcn.2013.18.sup12.s6. PMID: 24796079.
  13. Vollbracht C, Kraft K. Feasibility of Vitamin C in the Treatment of Post Viral Fatigue with Focus on Long COVID, Based on a Systematic Review of IV Vitamin C on Fatigue. Nutrients. 2021 Mar 31;13(4):1154. doi: 10.3390/nu13041154. PMID: 33807280; PMCID: PMC8066596.
  14. Corsale I, Carrieri P, Martellucci J, Piccolomini A, Verre L, Rigutini M, Panicucci S. Flavonoid mixture (diosmin, troxerutin, rutin, hesperidin, quercetin) in the treatment of I-III degree hemorroidal disease: a double-blind multicenter prospective comparative study. Int J Colorectal Dis. 2018 Nov;33(11):1595-1600. doi: 10.1007/s00384-018-3102-y. Epub 2018 Jun 22. PMID: 29934701.
  15. Odai T, Terauchi M, Kato K, Hirose A, Miyasaka N. Effects of Grape Seed Proanthocyanidin Extract on Vascular Endothelial Function in Participants with Prehypertension: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2019 Nov 20;11(12):2844. doi: 10.3390/nu11122844. PMID: 31757033; PMCID: PMC6950399.
  16. Zhang Z, Tian J, Fang H, Zhang H, Kong X, Wu D, Zheng J, Liu D, Ye X, Chen S. Physicochemical and Digestion Properties of Potato Starch Were Modified by Complexing with Grape Seed Proanthocyanidins. Molecules. 2020 Mar 3;25(5):1123. doi: 10.3390/molecules25051123. PMID: 32138212; PMCID: PMC7179102.
  17. Han M, Song P, Huang C, Rezaei A, Farrar S, Brown MA, Ma X. Dietary grape seed proanthocyanidins (GSPs) improve weaned intestinal microbiota and mucosal barrier using a piglet model. Oncotarget. 2016 Dec 6;7(49):80313-80326. doi: 10.18632/oncotarget.13450. PMID: 27880936; PMCID: PMC5348322.
  18. Rafique M, Hussain Shah SN, Hussain I, Javed I, Nisar N, Riaz R. Development of grape seed extract based formulations by using non-invasive biophysical technique and its impact on skin aging. Pak J Pharm Sci. 2021 Jul;34(4(Supplementary)):1621-1628. PMID: 34799340.
Vélemények
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

Túl nagy a kapszula mérete számomra és nem tudom lenyelni. Van más mód is a bevételére?

A porkapszulák két részből állnak, így könnyen szétszedhetőek és folyadékba vagy ételbe keverhető a tartalmuk.

Röviden és érthetően a C-vitaminról

A skorbutot már jóval a C-vitamin felfedezése előtt megfigyelték; a hosszú tengeri hajóutak során gyakori volt, hogy a tengerészeknek több mint a fele odaveszett az út végére. A skorbut tünetei közé tartozott a gyulladt, vérző fogíny, a különböző ízületi és bőrproblémák, valamint a fáradtság és a rossz közérzet.
Tovább...

Ezért érdemes C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani

A C-vitamint mindenki ismeri; természetes ételeink közül a zöldségek és a gyümölcsök tartalmazzák, habár kisebb mennyiségben némelyik állati eredetű élelmiszerben is megtalálható. Az egyik legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amit főleg immunerősítőként használnak, de rengeteg biológiai folyamatban kulcsfontosságú a szerepe.
Tovább...

Vs.: Természetes - Mesterséges C-vitamin

A C-vitamin 1930-as évekbeli felfedezése óta számtalan vita folyt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mennyit érdemes fogyasztani belőle, valamint, hogy van-e különbség a természetes ételekben található és a mesterségesen előállított C-vitamin között.
Tovább...

Nem tudsz megfelelően koncentrálni? A C-vitamin lehet az egyik megoldás!

A mai világban nem könnyű egy feladatra koncentrálni, hiszen rengeteg dolog van, ami azonnal elterelheti a figyelmünket, ez pedig jelentősen csökkentheti a teljesítményünket.  
Tovább...

C-vitamin-szükségletünk magasabb lehet, mint gondolnánk

Egy nagyon régi, 1944-ben végzett kutatás eredményeihez vezethető vissza az az általánosan elfogadott ajánlás, hogy naponta mindössze 10 mg C-vitamin elegendő a skorbut megelőzéséhez. Ebben a kutatásban a C-vitamin megvonásának tüneteit tesztelték, hogy kiderítsék, mennyi a minimálisan elegendő mennyiség, mivel a háború alatt szűkösek voltak a készletek.
Tovább...