Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort (pl. IGF-1-et), tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus viszont ezektől mentes (illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat). A kolosztrumban természetesen előforduló háromféle laktoferrint mind tartalmazza, de túlnyomórészt az apo-laktoferrint, amely a legértékesebb közülük. Ezt a terméket a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatával közösen fejlesztettük.
Az anyatej egy nagyon speciális "találmánya" a természetnek. A bélflóra kialakításához és az immunrendszer fejlesztéséhez, működése fokozásához szükséges anyagokat tartalmaz, miközben tökéletesen táplál makro- és mikrotápanyagokkal egyaránt. Az anyatejben lévő vízoldékony rostok a bélflórát és az immunrendszert is fejlesztik, e jótékony hatást egy másik termékünk, a GAL Flóra rost-komplex hordozza. Van azonban az anyatejben egy másik nagyon lényeges összetevő, ami erős baktérium-, vírus-, és gombaellenes, biofilmet bontó hatással rendelkezik, amely tulajdonságai által a bélflórát is támogatja, együttműködve az anyatejben lévő szelektív prebiotikus rostokkal. Ez nem más, mint a laktoferrin. Az előtejben (kolosztrum) különösen nagy mennyiségben fordul elő (hiszen mikor máskor kellene erősebb védelem egy csecsemőnek, mint amikor először találkozik a kinti világgal, nehogy a nem megfelelő baktériumok telepedjenek meg és szaporodjanak el a kis emésztőrendszerükben). A laktoferrinnek is három típusa van, attól függően, hogy mennyi vasat tartalmaz. A legkevesebbet, azaz vasat nem tartalmazó ún. apo-laktoferrin a legerősebb hatású, de a többire is szükség van.
Termékünkben egy közel 100% tisztaságú laktoferrin-tartalmú tej-kivonatot használunk (ez azért fontos, mert így a tejfehérje- és laktóztartalma közel nulla), amelyben a kíméletes eljárásnak köszönhetően mind a háromféle laktoferrin érintetlen formában megmarad, méghozzá az értékes apo-laktoferrin lényeges túlsúlyával. Ezt glicinnel és egy kevés mikronizált bambuszrosttal kevertük, hogy ne kapszulában kelljen lenyelnünk, kellemes íze legyen, és jól oldódjon bármilyen folyadékban. A glicin számos jótékony hatása mellett kellemes édes ízt is biztosít, és elveszi a laktoferrin természetes fanyarságát.
Míg az anyatej-rost elsősorban a bélflórát segíti, és általános napi használatra való, mert napról napra javítja a bélflórát akár éveken keresztül, addig a laktoferrin elsősorban fertőzések esetén jön jól. Az anyatej-rost kis dózisban, általános használatra való hosszú távra, míg a laktoferrint inkább nagy dózisban, kúraszerűen érdemes szedni, csak amikor szükség van rá (persze kis dózisban, általános használatra is megfelelő, csak hát borsos az ára a napi fogyasztáshoz, és nem is biztos, hogy érdemes).
Várandóssága alatt a nők kb. 25%-a lesz vashiányos. A vaspótlás káros a magzatnak, de az is, ha a mama vashiányos. Szerencsére azonban így sem jelent dilemmát, hogy vashiány esetén szedjen-e a kismama vasat vagy sem; ne szedjen inkább, van jobb módszer a vashiány megszüntetésére, hatásosabb és veszélytelen, sőt! A laktoferrin egyik legfőbb hatása annak megakadályozása, hogy a patogén baktériumok és esetleg egyéb kórokozók vasat tudjanak felvenni, ami a működésükhöz kellene. Antibakteriális hatását legfőképpen a vasmegvonásnak köszönheti. A vas pótlása ezért sokszor nem is jó ötlet, hisz akkor a kórokozók illetve a rossz bélbaktériumok is több vashoz jutnak.
Egy 2014-ben végzett intervenciós humán vizsgálat megerősítette, hogy egy kisebb dózisú laktoferrin is lényegesen hatékonyabban emeli a szervezet vasszintjét, mint maga a vasbevitel. Ráadásul a kutatásban részt vevő kismamák közül a laktoferrint kapók IL-6-os, gyulladást jelző paraméterének értéke csökkent, míg a vasat szedőké nőtt. S ami a legfontosabb, a laktoferrines kismamák között nem volt vetélés, a vasat kapóknál sajnos 5 esetben (156-an laktoferrint, 139-en vasat kaptak).
A fentiek alapján tehát a laktoferrin a vas külön pótlása nélkül is növeli a vasszintünket, miközben a vas káros hatásait segít meggátolni.
- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás
Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?
A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.
Hasmenést tapasztaltam a Laktoferrin fogyasztása során.
Napi 12 g feletti dózis fogyasztása enyhe hasmenést okozhat, így javasolnánk kevesebbet szedni belőle, vagy a nap folyamán két részletre elosztani.
Leginkább mikor javasolt bevenni a GAL Laktoferrint?
Amennyiben a vas szintjének rendezésére szeretné fogyasztani, akkor étkezés után érdemes. Gyomorsav hatására a Laktoferrin pedig részben átalakul egy még erősebb antibakteriális hatású vegyületté, így amennyiben bakteriális fertőzés miatt szeretné szedni, akkor éhgyomorra javasolnánk szedni.
A Laktoferrin a vas raktározását segíti, nem pedig a vasat pótolja, így elengedhetetlen vasban gazdag élelmiszereket is fogyasztania. Javasoljuk, hogy hetente fogyasszon májat és vörös húsokat, illetve tengeri ételeket, melyek jól hasznosuló formában, ún. hem-kötésben tartalmazzák a vasat. Ezeket az étkezéseket pedig úgy érdemes összeállítani, hogy ne egyen melléjük gabonaféléket vagy hüvelyes zöldségeket tartalmazó köretet, mert ezek magas fitinsav tartalma gátolja a vas hasznosulását.
A vaspótlás témájában ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi írásainkat is:
Vitaverzum – A vaspótlás egyetlen biztonságos módja
Túl lehet adagolni Laktoferrin szedésével a vasat?
A Laktoferrin szedése minden körülmények között biztonságos, egyéb étrend-kiegészítők is szedhetőek együtt vele. Szedésével nem lehet túladagolni a vasat és a hagyományos vaspótlás mellé is nyugodtan szedhető, mert segíti a hasznosulását és a raktározását a szervezetben, illetve minimalizálja a vas esetleges mellékhatásait, ahogy azt az alábbi írásainkban is kifejtjük: A vaspótlás egyetlen biztonságos módja https://vitaverzum.hu/hirek/21/a-vaspotlas-egyetlen-biztonsagos-modja
Röviden és érthetően a Vasról https://vitaverzum.hu/hirek/22/roviden-es-erthetoen-a-vasrol
Hosszas kevergetés után sem oldódik fel a GAL Laktoferrin. Mi ennek az oka?
A GAL Laktoferrinben található bambuszrost nem elegyedik folyadékokkal, de segíti a termék adagolását, így a Laktoferrin a bambuszrostnak köszönhetően szépen feloldódik, ezzel biztosítva a megfelelő hasznosulást, azonban bambuszrost egy idő után leül a pohár aljára. Ezért érdemes például narancslébe keverni, mert a narancslé rostjai között jobban elkeveredik a bambusz is. Az Ital elkészítése után mielőbb fogyassza el azt, így a bambuszrostnak sem lesz ideje leülnie a pohár aljára.
Keverhetem forró italba is?
Nem javasolnánk tűzforró italba tenni, inkább csak fogyasztásra kész, meleg folyadékba, mert a magas hőmérséklet károsíthatja a hatóanyagot.
Röviden és érthetően a Vasról
A vas az egyik legismertebb és legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Az oxigént szállító hemoglobin termeléséhez vasra van szükségünk, aminek hiánya esetén sejtjeink nem jutnak elegendő oxigénhez, ami idővel fáradékonysághoz, majd vérszegénységhez vezet. A vas azonban számos egyéb feladatot is ellát, így többek között elengedhetetlen bizonyos enzimek termeléséhez és az antioxidáns rendszerünk megfelelő működéséhez.
Tovább...
A vaspótlás egyetlen biztonságos módja
A vashiány a leggyakrabban előforduló ásványianyag-hiány a világon, de a nyugati országokban csak bizonyos életszakaszokban gyakori, így a vaspótlás a legtöbb ember számára szükségtelen, és akár veszélyes is lehet. (1) A vastöbbletet nem tudjuk egyszerűen kiüríteni, és mivel a vas a különféle kórokozók számára is létfontosságú, így a fölösleges pótlása könnyen fertőzések kialakulásához vezethet.
Tovább...