Menü
Fiókom
 
 • Regisztráció
 • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Laktoferrin plus
GAL Laktoferrin plus
GAL Laktoferrin plus
GAL Laktoferrin plus
GAL Laktoferrin plus
GAL Laktoferrin plus

GAL Laktoferrin plus

Cikkszám :
GAHUPZ15
Normál ár:  14 990 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
13 491 Ft

GAL Laktoferrin plus (120 g, 60 adag)

A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort (pl. IGF-1-et), tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus viszont ezektől mentes (illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat). A kolosztrumban természetesen előforduló háromféle laktoferrint mind tartalmazza, de túlnyomórészt az apo-laktoferrint, amely a legértékesebb közülük. Ezt a terméket a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatával közösen fejlesztettük.

Adagolás: A termék vízben oldhatatlan bambuszrostot is tartalmaz, így kb. fél perc kevergetés után minél hamarabb fogyassza el. Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot (~1-2 teáskanálnyit). Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot. 12 g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat! Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60 kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Milyen esetben érdemes a GAL Laktoferrin plus-t választanunk?

A laktoferrint számos tudományos vizsgálat találta hatékonynak vírusos, bakteriális és gombás fertőzések kezelésében, illetve a vas-ellátottság rendezésében. A GAL Laktoferrin plus termékünket a következő esetekben ajánljuk:

 • Kúraszerűen alkalmazva a fertőzések kezelésére.
 • A légúti fertőzések időszakában a megbetegedések elkerülésére.
 • A vas-ellátottság javítására.

Mi is az a laktoferrin?

A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet annyira értékessé teszi. Ez utóbbi azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort, tejfehérjét, tejcukrot, és hormonokat is, amelyektől a GAL Laktoferrin plus mind mentes, illetve nyomokban legfeljebb tejfehérjét tartalmazhat. Az előtejben természetes módon előforduló háromféle laktoferrint mind magában foglalja, de túlnyomórészt azt az apo-laktoferrint, ami a legértékesebb közülük.

Az anyatej két rendkívül hasznos összetevője

Az anyatej egy nagyon speciális "találmánya" a természetnek. Olyan anyagokat tartalmaz, amik a bélflóra kialakításához és az immunrendszer fejlesztéséhez szükségesek, miközben tökéletesen táplál makro- és mikrotápanyagokkal egyaránt.

Az anyatejben lévő vízoldékony rostok a bélflórát és az immunrendszert is fejlesztik – ezeket egy másik termékünk, a GAL Flóra rost-komplex hordozza. Van azonban az anyatejben egy másik nagyon lényeges összetevő, ami erős baktérium-, vírus-, és gombaellenes, biofilmet bontó hatással rendelkezik, amely tulajdonságai által a bélflórát is támogatja, együttműködve az anyatejben lévő szelektív prebiotikus rostokkal. Ez nem más, mint a laktoferrin.

Az előtejben ez különösen nagy mennyiségben fordul elő, hiszen mikor kellene erősebb védelem egy csecsemő számára, mint amikor először találkozik a külvilággal? A laktoferrinnek három típusa van, attól függően, hogy mennyi vasat tartalmaz: a vasat nem tartalmazó ún. apo-laktoferrin a legerősebb hatású, de természetesen a többire is szükség van.

A GAL Laktoferrin plus összetétele

Termékünkben egy közel 100%-os tisztaságú, laktoferrin-tartalmú tejkivonatot használunk, ami azért fontos, mert így a termékünk tejfehérje- és laktóztartalma majdnem a nullával egyenlő. Ebben a kivonatban - a kíméletes eljárásnak köszönhetően - mind a háromféle laktoferrin érintetlen formában marad, méghozzá az értékes apo-laktoferrin lényeges túlsúlyával. Ezt glicinnel és egy kevés mikronizált bambuszrosttal keverjük, hogy kellemes íze legyen és jól oldódjon bármilyen folyadékban; a glicin számos jótékony hatása mellett édes ízt biztosít, és elveszi a laktoferrin természetes fanyarságát.

Míg az anyatej-rost elsősorban a bélflórát segíti, és a hosszú távú, napi alkalmazása javasolt, addig a laktoferrin elsősorban fertőzések idején válik hasznossá, amiknek a kezelésében és a megelőzésében is fontos szerepet játszik.

A laktoferrin a terhességi vaspótlás biztonságos módja

Várandósságuk ideje alatt a nők körülbelül 25%-a válik vashiányossá. Bár a vaspótlás káros lehet a magzat számára, de az is problémát jelent, ha a kismama vashiányos. Ilyen esetekben a laktoferrin szedése a legjobb módszer a vashiány megszüntetésére, ami a vaspótlással ellentétben teljes mértékben biztonságos.

Egyik legfőbb előnye, hogy megakadályozza a káros baktériumok és egyéb kórokozók számára, hogy a működésükhöz elengedhetetlen vasat képesek legyenek hasznosítani. Antibakteriális hatását legfőképpen ennek a vasmegvonásnak köszönheti. Közvetlenül a vas pótlása gyakran azért nem jó ötlet, mert a kórokozók, illetve a rossz bélbaktériumok is több vashoz jutnak általa.

Egy 2014-ben végzett vizsgálat megerősítette, hogy egy kisebb dózisú laktoferrin is lényegesen hatékonyabban növeli a szervezet vasszintjét, mint maga a vasbevitel. A kutatásban részt vevő kismamák közül azoknál, akik laktoferrint kaptak, az IL-6-os, gyulladást jelző paraméter értéke lecsökkent, míg a vasat szedőké nőtt. Ami pedig ennél is a fontosabb, hogy a laktoferrint fogyasztó kismamák körében nem fordult elő vetélés, míg a vaspótlást alkalmazó kismamáknál sajnos 5 esetben igen. (A kísérlet során 156-an laktoferrint, 139-en pedig vasat kaptak).

3 évvel később megjelent egy metaanalízis, amiben négy darab laktoferrin és vas-szulfát pótlásával kapcsolatos vizsgálat eredményét összegezték, és szintén hasonló megállapításokra jutottak. A laktoferrin hatékonyabban növelte a vassal összefüggésbe hozható vérértékeket (a hemoglobin, a ferritin és a szérumvas szintjét), mint maga a vaspótlás, viszont azzal ellentétben nem okozott kellemetlen emésztőrendszeri panaszokat.

Források:
 1. Stoltzfus RJ. Iron deficiency: global prevalence and consequences. Food Nutr Bull. 2003 Dec;24(4 Suppl):S99-103. doi: 10.1177/15648265030244S206. PMID: 17016951.
 2. Murray MJ, Murray AB, Murray MB, Murray CJ. The adverse effect of iron repletion on the course of certain infections. Br Med J. 1978 Oct 21;2(6145):1113-5. doi: 10.1136/bmj.2.6145.1113. PMID: 361162; PMCID: PMC1608230.
 3. Nguyen M, Tadi P. Iron Supplementation. [Updated 2021 Sep 29]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557376/
 4. Garzon S, Cacciato PM, Certelli C, Salvaggio C, Magliarditi M, Rizzo G. Iron Deficiency Anemia in Pregnancy: Novel Approaches for an Old Problem. Oman Med J. 2020;35(5):e166. Published 2020 Sep 1. doi:10.5001/omj.2020.108
 5. Rosa L, Cutone A, Lepanto MS, Paesano R, Valenti P. Lactoferrin: A Natural Glycoprotein Involved in Iron and Inflammatory Homeostasis. Int J Mol Sci. 2017;18(9):1985. Published 2017 Sep 15. doi:10.3390/ijms18091985
 6. Paesano R, Pacifici E, Benedetti S, Berlutti F, Frioni A, Polimeni A, Valenti P. Safety and efficacy of lactoferrin versus ferrous sulphate in curing iron deficiency and iron deficiency anaemia in hereditary thrombophilia pregnant women: an interventional study. Biometals. 2014 Oct;27(5):999-1006. doi: 10.1007/s10534-014-9723-x. Epub 2014 Mar 4. PMID: 24590680.
 7. Abu Hashim H, Foda O, Ghayaty E. Lactoferrin or ferrous salts for iron deficiency anemia in pregnancy: A meta-analysis of randomized trials. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2017 Dec;219:45-52. doi: 10.1016/j.ejogrb.2017.10.003. Epub 2017 Oct 4. PMID: 29059584.
 8. Ali AS, Hasan SS, Kow CS, Merchant HA. Lactoferrin reduces the risk of respiratory tract infections: A meta-analysis of randomized controlled trials. Clin Nutr ESPEN. 2021 Oct;45:26-32. doi: 10.1016/j.clnesp.2021.08.019. Epub 2021 Sep 3. PMID: 34620326.
Vélemények
Összetevők

 

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

Hasmenést tapasztaltam a Laktoferrin fogyasztása során.

Napi 12 g feletti dózis fogyasztása enyhe hasmenést okozhat, így javasolnánk kevesebbet szedni belőle, vagy a nap folyamán két részletre elosztani.

Leginkább mikor javasolt bevenni a GAL Laktoferrint?

Amennyiben a vas szintjének rendezésére szeretné fogyasztani, akkor étkezés után érdemes. Gyomorsav hatására a Laktoferrin pedig részben átalakul egy még erősebb antibakteriális hatású vegyületté, így amennyiben bakteriális fertőzés miatt szeretné szedni, akkor éhgyomorra javasolnánk szedni.

A Laktoferrin a vas raktározását segíti, nem pedig a vasat pótolja, így elengedhetetlen vasban gazdag élelmiszereket is fogyasztania. Javasoljuk, hogy hetente fogyasszon májat és vörös húsokat, illetve tengeri ételeket, melyek jól hasznosuló formában, ún. hem-kötésben tartalmazzák a vasat. Ezeket az étkezéseket pedig úgy érdemes összeállítani, hogy ne egyen melléjük gabonaféléket vagy hüvelyes zöldségeket tartalmazó köretet, mert ezek magas fitinsav tartalma gátolja a vas hasznosulását.

A vaspótlás témájában ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi írásainkat is:
Vitaverzum – A vaspótlás egyetlen biztonságos módja 

Vitaverzum – Röviden és érthetően a Vasról

Túl lehet adagolni Laktoferrin szedésével a vasat?

A Laktoferrin szedése minden körülmények között biztonságos, egyéb étrend-kiegészítők is szedhetőek együtt vele. Szedésével nem lehet túladagolni a vasat és a hagyományos vaspótlás mellé is nyugodtan szedhető, mert segíti a hasznosulását és a raktározását a szervezetben, illetve minimalizálja a vas esetleges mellékhatásait, ahogy azt az alábbi írásainkban is kifejtjük: A vaspótlás egyetlen biztonságos módja https://vitaverzum.hu/hirek/21/a-vaspotlas-egyetlen-biztonsagos-modja

Röviden és érthetően a Vasról https://vitaverzum.hu/hirek/22/roviden-es-erthetoen-a-vasrol

Hosszas kevergetés után sem oldódik fel a GAL Laktoferrin. Mi ennek az oka?

A GAL Laktoferrinben található bambuszrost nem elegyedik folyadékokkal, de segíti a termék adagolását, így a Laktoferrin a bambuszrostnak köszönhetően szépen feloldódik, ezzel biztosítva a megfelelő hasznosulást, azonban bambuszrost egy idő után leül a pohár aljára. Ezért érdemes például narancslébe keverni, mert a narancslé rostjai között jobban elkeveredik a bambusz is. Az Ital elkészítése után mielőbb fogyassza el azt, így a bambuszrostnak sem lesz ideje leülnie a pohár aljára.

Keverhetem forró italba is?

Nem javasolnánk tűzforró italba tenni, inkább csak fogyasztásra kész, meleg folyadékba, mert a magas hőmérséklet károsíthatja a hatóanyagot.

Röviden és érthetően a Vasról

A vas az egyik legismertebb és legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Az oxigént szállító hemoglobin termeléséhez vasra van szükségünk, aminek hiánya esetén sejtjeink nem jutnak elegendő oxigénhez, ami idővel fáradékonysághoz, majd vérszegénységhez vezet. A vas azonban számos egyéb feladatot is ellát, így többek között elengedhetetlen bizonyos enzimek termeléséhez és az antioxidáns rendszerünk megfelelő működéséhez.
Tovább...

A vaspótlás egyetlen biztonságos módja

A vashiány a leggyakrabban előforduló ásványianyag-hiány a világon, de a nyugati országokban csak bizonyos életszakaszokban gyakori, így a vaspótlás a legtöbb ember számára szükségtelen, és akár veszélyes is lehet. (1) A vastöbbletet nem tudjuk egyszerűen kiüríteni, és mivel a vas a különféle kórokozók számára is létfontosságú, így a fölösleges pótlása könnyen fertőzések kialakulásához vezethet.
Tovább...