Menü
Fiókom
 
  • Regisztráció
  • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Magnézium-L-laktát
GAL Magnézium-L-laktát
GAL Magnézium-L-laktát
GAL Magnézium-L-laktát
GAL Magnézium-L-laktát
GAL Magnézium-L-laktát

GAL Magnézium-L-laktát

Cikkszám :
GAHUPZ28
Normál ár:  3 390 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
3 051 Ft

Magnézium-L-laktát por (magnézium-L-laktát, 180 g, 90 adag)

A tejsavnak két formája van: D- és L-tejsav. Ezek D- illetve L-laktáttá alakulnak a szervezetben. Az egészséges emberek vérében szinte csak L-laktát található, ami többek közt a szív és az agy számára is fontos tápanyag.

Termékünkben a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő, ami nem csak a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé, de a hasznos L-laktáttal is ellát, D-laktát nélkül. Emellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok másik magnéziumforma.

Fontos, megjegyeznünk, hogy a magnézium-laktát nem tartalmaz tejszármazékot (laktózt, kazeint), csak a nevében hasonlít a laktózra. A magnézium-laktát a magnéziumnak a tejsavval alkotott sója. Tejsavat az izmaink is termelnek erős fizikai munkát követően, és az agynak és a szívnek is preferált üzemanyaga. A termék biztonsággal fogyasztható azoknak is akik nem fogyasztanak tejtermékeket.

Adagolás: Napi 2g-ot (kb. 1tk) fogyasszunk, lehetőleg két részletben (különösen, ha egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna). Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani. Gyermekeknek: testsúlyarányosan, egy felnőtt testsúlyát 60 kilogrammnak számolva.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A stressz, sport, magas fitinsav-tartalmú ételek (magvak, teljeskiörlésű gabonák, korpák stb.) és a kávé– és teafogyasztás is fokozhatja a magnézium kiürülését. Mindezek miatt a magnéziumhiány általános. Pótlása szinte mindenki számára fontos. A Life Extension Foundation a magnéziumot az “új D3-vitaminnak” nevezi, mert éppen olyan fontos és éppen olyan gyakori a hiánya, mint a D3-nak. A magnéziumkészítmények felszívódása azonban nagyon változó, és a legtöbbeknél hasmenést, laza székletet vagy más emésztési problémát okoz, ami többek között abból is következhet, hogy leköti a gyomorsavat, holott az alacsony gyomorsavtermelés eleve elég általános probléma. (A reflux valójában nem gyomorsav túltengés, sőt nem ritka, hogy éppen az alacsony gyomorsav okozza azt is. A kialakult ún. SIBO és/vagy nem jól működő gyomorszáj miatt árad vissza gyomorsav a nyelőcsőbe, és emiatt tűnik úgy, mintha sok lenne a gyomorsav, még akkor is, amikor túl kevés.)

A magnézium szervetlen formái, mint a –szulfát, –oxid, –karbonát, –hiroxid alig hasznosulnak, viszont a leginkább hajlamosaknál képesek laza székletet vagy hasmenést okozni, és lekötik a gyomorsavat. (A nem felszívódott magnézium okozza pl. a hasmenést, ezért nem meglepő, hogy a rosszul hasznosuló fajták fogyasztásának eredményei hasmenés és egyéb bélrendszeri problémák lehetnek.) A szervetlen magnéziumok közül egyedül a –klorid, aminek egész jó hasznosulása van, és nem leköti, hanem kifejezetten segíti a gyomorsav termelését.

A magnézium szerves (kelát-kötésű) változatai többnyire elég jó felszívódásúak, és ezáltal hasmenést/laza székletet/bélproblémákat is kevésbé hajlamosak okozni. Kivétel a magnézium–citrát, ugyanis az a magnéziumnak a citromsavval alkotott sója, és a sok citromsav eleve hajlamosít a laza székletre. A magnézium-citrát 15–16% elemi Mg-ot, és több mint 80% citromsavat tartalmaz. Bár kis mennyiségben valóban jól felszívódik, a szükséges mennyiségben már a legtöbbeknél hasmenést vagy laza székletet okoz. Ez esetben viszont már nem szívódik fel (sőt, még más hasznos dolgokat is kihajt a szervezetből, hiszen a laza széklet attól van, hogy a vastagbélben a szervezet nem szívta vissza megfelelően az ásványi anyagokat).

Termékünk, a magnézium-L-laktát a magnéziumnak a tejsavval alkotott sója, méghozzá az L-tejsavval, és nem a D- vagy DL-tejsavval. Ez azért lényeges, mert az L-tejsav L-laktátként jut a véráramba, ami többek közt az agynak és a szívnek a preferált üzemanyaga, azaz ha van elegendő L-laktát a vérben, akkor a szív és az agysejtek az L-laktátot részesítik előnyben, és nem a glükózt (vagy éppen a ketontesteket). Általában azonban kevés L-laktát van a szervezetünkben (sportolás alatt és után van a legtöbb, ez az egyik oka amiért olyan jól érezzük magunkat sport után). A D-laktát ezzel szemben nem tápanyaga a szervezetünknek, és az egészséges szervezetre annak alacsony szintje jellemző (magas szintjének oka lehet a stressz, anyagcserebetegség vagy akár a felborult bélflóra).

A magnézium-L-laktátnak tehát a magnéziumtartalma mellett további előnye a tejsav/laktát jótékony hatású formájának biztosítása. Mindamellett, hogy egy jól hasznosuló magnéziumforma, és a laxatív (hasmenést okozó) hatás is kevéssé jellemző csak rá, további jelentős előnye, hogy gazdaságos. Egységnyi elemi magnéziumra vetített ár alapján a legkedvezőbb. Íze pedig viszonylag semleges, így szinte bármilyen italba belekeverhető.

Adagolás: Bár a terméken napi 2g szerepel, ami 240-250mg elemi magnéziumnak felel meg, ennél többet érdemes szedni, ha étkezésünkben nincs sok puhatestű, vadhúsok vagy sütőtök. Akár napi 3-4g-ot is érdemes lehet. Egyszerre csak 1g-ot érdemes, maximum 2g-ot.

A magnézium-L-laktát 12-13%-a az elemi magnézium, azaz grammonként kb. 125mg jól hasznosuló elemi magnéziummal látja el szervezetünket.

A magnéziumtermékek többsége tudatosan félrevezető! A legtöbb szerves (kelát-kötésű) magnéziumkészítmény, amit forgalmaznak, valójában nem az, ami rá van írva. A legtöbben ugyanis csak részben vagy egyáltalán nem reagált aktivált magnéziumvegyületeket használnak. Ez azt jelenti, pl. azt írják a termékre, hogy magnézium-malátot tartalmaz, de valójában csak magnézium-oxid/-karbonát és malátsav keverékét. Vagy pl. magnézium-citrát helyett csak magnézium-oxid és citromsav keveréket.

Esetleg a reakció részben lezajlott, de a benne lévő magnézium nagyja akkor sem a jelölt formában van jelen! Pont emiatt annyira gyakori még a szerves formáknál is, hogy hasmenést okoznak, hiszen valójában csak részben a jelölt szerves formák. A nem “fully reacted” változatok elemi magnézium-tartalma mindig magasabb, emellett olcsóbb alapanyagok, azaz lényegesen gazdaságosabbak.

Sok hozzá nem értő gyártó azt sem tudja, hogy létezik azonos nevű magnéziumvegyületek között bármi különbség, így persze hogy az olcsóbbat választja, aminek ráadásul még a magnéziumtartalma is magasabb. Hogyan lehet megtudni, hogy a választott termék jó? Bizonyosan nehéz, de legyen itt egy kis segítség; felsorolom a leggyakoribb szerves magnézium-formák “fully reacted” változatának elemi magnézium-tartalmát %-ban kifejezve:

  • Mg-malát: 6 – 12% (a (mono-)magnézium-malát a valódi, a di-magnézium-malát már nem fully reacted!)
  • Mg-(bisz)glicinát: 12 – 14%
  • Mg-citrát: 14 – 16%
  • Mg-aszkorbát: 6 – 17%


1 db tabletta/kapszula súlya nem lehet nagyobb 1000mg-nál, a kapszulahéjat és a segédanyagokat is beleszámítva. Azaz ha pl. azt látjuk egy Mg-malátnak jelölt terméken, hogy kapszulánként/tablettánként 200mg magnéziumot tartalmaz, akkor máris tudhatjuk, hogy az nem az, hiszen a Mg-malát elemi Mg-tartalma nem lehet 12% feletti, azaz 1 kapszula/tabletta biztosan nem tartalmazhat 120mg-nál többet, inkább csak kevesebbet. Azaz mérjünk le egy kapszulát/tablettát pl. egy ékszermérlegen, és a súlynak vegyük az előbbi felsorolásban szereplő %-át. Mindenképpen csak az alatt lehet a magnéziumtartalom, ha valóban a jelölt vegyületet tartalmazza. Azonban ez sem garancia, mert léteznek a “fully reacted”-del azonos magnéziumtartalmú nem “fully reacted” magnéziumvegyületek is. További probléma, hogy sok terméken megtévesztően, vagy éppen rosszul van jelölve a magnézium tartalom is, mert maga a vegyület van feltüntetve magnéziumként, holott annak csak töredéke az elemi magnézium, ahogy a fenti százalékokból is látszik.

Természetesen mi csakis “fully reacted” változatot használunk mindenből, így magnéziumból is.

A magnézium előnyös hatásai röviden:

Izommunka/sportteljesítmény javítása, izomgörcsök megelőzése, izomzat regenerációjának fokozása, immunrendszer serkentése, szív- és érrendszeri problémák megelőzése, meszesedés (kálcium lerakódás) elleni hatás, szívizomzat támogatása, jelentős stressz elleni hatás, jobb alvás, tisztább gondolkodás, energikusabb nappalok.

Kinek érdemes a magnézium L-laktát formáját választani? Azoknak, akik a leggazdaságosabb módon szeretnének minőségi magnéziumhoz jutni, de nem szeretnének kompromisszumot kötni sem az íz, sem a felszívódás rovására. Azoknak ajánljuk tehát, akiknek „csak” magnézium kell, és abból is az egyik legjobb változat.

 

Forrásirodalom 
1. Examine.com
2. Magnéziumgyártóktól származó „in-house” információk.

 

Vélemények
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

Laktózérzékeny vagyok. Szedhetem a GAL Magnézium-laktátot?

A GAL Magnézium-laktát teljes mértékben tejtermék- és laktózmentes, ahogy azt a terméktulajdonságok fülön is jelöltük. A magnézium-laktát csak nevében hasonlít a laktózra, a laktát másnéven a tejsav, amit az emberi szervezet is termel.

Okozhat ez a magnéziumforma hasmenést?

Termékünkben a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő, ami nem csak a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé, de mellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok másik magnéziumforma.

Ha a napi adagot egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna, akkor lehetőleg két részletben fogyasszuk. Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani.

 

Röviden és érthetően a Magnéziumról

A magnézium egy esszenciális ásványi anyag, ami nagy mennyiségben megtalálható a szervezetünkben. Több mint 600 enzim működése függ tőle, komoly szerepe van a glükóz anyagcseréjében, a fehérjeszintézisben, valamint az izmok és az idegrendszer megfelelő működésében. Habár a magnézium sok ételben megtalálható, a hiánya mégis gyakori; az USA-ban végzett felmérések alapján az emberek több mint fele nem éri el az ajánlott napi bevitelt, mivel a feldolgozott élelmiszerekben szinte egyáltalán nincs magnézium.
Tovább...

Magnéziummal a depresszió ellen

A depresszió egy súlyos hangulatzavar, ami sajnos milliókat érint világszerte. Nem alkalmanként előforduló rosszkedv, hanem egy hónapokon, akár éveken át tartó állapot, ami jelentősen megnehezíti az ember életét. A depressziónak több fajtája létezik, amiket általában gyógyszeres úton kezelnek, sajnos gyakran sikertelenül. Tekintve, hogy a depresszió milyen komoly következményekkel jár az egyén és a társadalom számára, folyamatosan kutatják, hogy mik lehetnek a kockázati tényezői és melyek lehetnek a potenciális megoldásai.
Tovább...

Időskori alvászavar esetén hatékony lehet a magnézium

Az alvás az egészségünk egyik alappillére, ami nélkül a szervezetünk képtelen a megfelelő működésre. A különféle alvászavarok, mint amilyen az álmatlanság, sajnos rengeteg embert érintenek, főként az idősebb korosztály körében.
Tovább...

A magnéziumpótlás hatása a csontok egészségére

Az egészséges csontok hallatán mindenki egyből a kalciumra gondol, mivel évtizedek óta ennek előnyeit hangsúlyozzák, és habár a kalcium valóban fontos az egészséges csontok szempontjából, de a hiánya nem túl gyakori, ha a D-vitamin-szintünk megfelelő. Egy másik ásványi anyag azonban jóval gyakrabban hiányzik a szervezetünkből, ez pedig a magnézium, amiből a felmérések szerint az emberek többsége nem fogyaszt elegendő mennyiséget.
Tovább...

A vércukorszint szabályozásának fontos eleme a magnézium

A metabolikus szindróma, a kettes típusú cukorbetegség és a velük járó inzulinrezisztencia előfordulása sajnos rohamosan nő az egész világon. Ennek oka főleg a modern életmódunkban keresendő: a cirkadián ritmusunk mellett a legnagyobb változás a táplálkozásunkban történt az elmúlt évtizedekben.
Tovább...

A magnézium a gyógyszerekkel megegyező mértékben csökkentette a migrén tüneteit

A migrén rengeteg ember életét keseríti meg, és jelenleg sajnos nem létezik olyan hatékony kezelési módja, amivel teljesen megszüntethető lenne a betegség. A tünetek csökkentésére általában gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszereket alkalmaznak, azonban egyre több kutatás vizsgálja, hogy milyen alternatív módszerei lehetnek a migrén kezelésének.
Tovább...