Menü
Fiókom
 
  • Regisztráció
  • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco

GAL Omega-3 Eco

Cikkszám :
GAHUKT17
Normál ár:  6 290 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
5 661 Ft

A legtisztább, legfrissebb, kiválóan hasznosuló kapszulás halolaj, extra magas hatóanyag-tartalommal.

GAL Omega-3 Eco

Termékünkben a Golden Omega® halolaj-koncentrátum természetes változatát alkalmazzuk, mert nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apróhalakból, a halászatnál figyelnek a biodiverzitás megőrzésére, és a modern előállítási technológia során nem keletkezik semmi felesleges hulladék vagy szennyezőanyag → IFFO RS és Friends of the Sea tanúsítvány.

A halak feldolgozása a kifogás után azonnal megkezdődik, nincs tárolás → TOTOX < 5

Az eleve tiszta halakból nyert olajat még molekulárisan is tisztítják egy új, szabadalmaztatott eljárással, aminek köszönhetően 2-3x-os az omega-3 tartalom és semmilyen szennyeződés még csak nem is detektálható → IFOS 5 csillagos tanúsítvány.

A természetes formájukban tartalmazza az omega-3 zsírsavakat, nem a széles körben használt, jelölni nem kötelező, olcsó etil-észter formában.

Hogy frissességét (TOTOX) sokáig megőrizze, saját fejlesztésű antioxidáns-keverékünkkel stabilizáltuk, amely RSPO-minősítésű (“orangutan-barát”), fenntartható gazdaságból származó vörös pálmagyümölcshúsból nyert tokotrienolokat is tartalmazó, természetes E-vitamin-komplexből (8 féle tokoferol+tokotrienol) és görög zsályából vegyszermentesen (ún. szuperkritikus extrakcióval) nyert antioxidánsokból áll.

Adagolás: Napi 1 db kapszula szedése is elegendő, hogy az omega-3 agyra, szemre és szív-érrendszerre gyakorolt minden hatását kifejtse.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.


Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

A halolaj fogyasztásának egészségügyi előnyei

Szinte lehetetlen felsorolni a halolaj-fogyasztás, vagyis a megfelelő omega-3 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsav-fogyasztás előnyeit. A kutatások által eddig alátámasztott pozitívumai röviden:

Agy és idegrendszer:

  • Csökkenti az agressziót, az ingerlékenységet és a rossz hangulatot.
  • Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, valamint növeli az agytömeget és fejleszti az agyat, különösen akkor, ha már várandósság ideje alatt is megfelelő a bevitele.

Szív- és érrendszer:

  • Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és a koleszterinszintet.
  • Jelentősen csökkenti a triglicerid-szintet, és magas vérnyomás esetén a vérnyomást.

Egyéb jótékony hatásai:

  • Általános gyulladáscsökkentő.
  • Jó hatással van a szem hajszálereire.
  • Segít megtartani a haj és a bőr egészségét.
  • Magas EPA és DHA vérszint mellett lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.

Az omega-3-ról

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak megfelelő aránya elengedhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez. Míg két omega-3 zsírsavból (EPA és DHA) különböző gyulladáscsökkentő anyagok termelődnek, addig a túlzott omega-6 fogyasztás hosszútávon csak fokozza a gyulladást a szervezetünkben. Ez azért veszélyes, mert a leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, ahogyan az öregedést is jelentős mértékben ez az érték fokozza.

Az egészséges omega-3/6 arány helyreállítása

Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseinknél ez meg is valósult, ahogyan a ma élő nagyon egészséges népcsoportok esetében is. Sajnos azonban a sósvízi halak és tengeri herkentyűk háttérbe szorítása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása azt eredményezi, hogy a nyugati társadalmakban ez az ideális arány jelentősen eltolódott az omega-6 felé (1:8 - 1:32), ez az eltolódás pedig számos civilizációs betegség oka lehet.

Az arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA és DHA tartalmú, tiszta étrend-kiegészítőket, vagy hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket.

Miért nem jó a növényi omega-3 olajok többsége?

Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 zsírsavként. Ez azonban a számunkra hasznos EPA és DHA zsírsavakká csak nagyon kismértékben képes átalakulni. Fontos emellett, hogy a növényi omega-3 (ALA) csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű, szintén gyulladáscsökkentő hatású, hasznos zsírsav alakulását a szervezetünkben, amit az omega-6 zsírsav túlzott fogyasztása eleve mérsékel.

A GAL Omega-3 ECO előnyei

Bár a leggazdaságosabb módja a megfelelő mennyiségű napi EPA és DHA bevitelnek egy jó minőségű folyékony halolaj, sokan mégis előnyben részesítik a kapszulás megoldást. A GAL Omega-3 ECO kapszulában a világ legjobb minőségű és legtisztább halolaja található, amit az alábbi fontos szempontok miatt választottunk:

ECO

Nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apró halakból. Miközben a halászatnál figyelnek a biodiverzitás megőrzésére, a modern előállítási technológiának köszönhetően nem keletkezik semmilyen felesleges hulladék vagy szennyezőanyag - IFFO RS és Friends of the Sea tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Tisztaság

100%-ban egy vadon élő, rövid életciklusú, apró ajóka-fajtából állítják elő, amelynek fő tápláléka a krill és különböző planktonok. Ennek és a szennyeződésmentes halászati területnek köszönhetően már a belőlük nyert nyers olaj is eleve tiszta, de egy új, kíméletes és szabadalmaztatott eljárással még ezt is tovább tisztítják, aminek eredményeként semmilyen szennyezőanyag még csak nem is detektálható, még a legprecízebb módszerekkel sem. Tisztább halolaj egyszerűen nem létezik.

Frissesség

A halak feldolgozása a kifogást követően azonnal megkezdődik, nincs tárolás, így a TOTOX értéke, ami az omega-3 zsírsavak oxidációját jelzi rendkívül alacsony, 5 alatti. Egységnyi hatóanyagra számolva ez a világ legfrissebb halolaja.

Extra magas hatóanyag-tartalom

A GAL Omega-3 Eco lágyzselatin-kapszulánként 700 mg Ω3-zsírsavat tartalmaz, amiből 350 mg EPA, 250 mg DHA, 100 mg pedig DPA és SDA. (Más halolaj-kapszulák jellemzően 100-350 mg közötti Ω3-at tartalmaznak.)

Természetesség

Természetes triglicerid (TG)-formájú, nem pedig a koncentrált halolajakra jellemző olcsó, mesterséges etil-észter (EE)-formájú. A természetesség romantikus gondolatán túl ez azért is annyira fontos, mert az etil-észterek máshogy emésztődnek és hasznosulnak, mint a természetben előforduló TG. Mióta a vizsgálatokban már csak mesterséges formákat használnak, egyre több elemzés jelenik meg, amelyek szerint a halolaj kevésbé hatásos, mint korábban hitték. Talán csak egybeesés, de még egy ok, amiért mi kizárólag a természetes TG formát használjuk.

Mivel jelölni nem szokták, egyetlen módon tudunk meggyőződni arról, hogy az általunk választott termék TG vagy EE: az EE másodperceken belül elkezdi oldani, marni a hungarocellt, míg a TG nem.

30%-kal jobb hasznosulás

A molekulárisan tisztított és koncentrált, de természetes (TG-) végső formára hozott halolajakból az Ω3-zsírsavak hasznosulása 30%-kal jobb, mint a sima természetes halolajakból (az EE-formáról nem is beszélve). 

A halolaj-termékeket minősítő híres és szigorú kanadai szerv, az IFOS a maximális 5 csillagra értékelte, de messze meghaladta ezen szint követelményeit is.

Stabilitás megőrzése

Hogy a frissességét (TOTOX) sokáig megőrizze, saját fejlesztésű antioxidáns keverékünkkel is stabilizáltuk, amely RSPO minősítésű (“orángután-barát”), fenntartható gazdaságból származó vörös pálma-gyümölcshúsból nyert tokotrienolokat is tartalmazó, természetes E-vitamin-komplexből (8 féle tokoferol+tokotrienol) és görög zsályából vegyszermentesen (ún. szuperkritikus extrakcióval) nyert antioxidánsokból áll.

Adagolás

Termékünkből már napi 1 db kapszula szedése is elegendő, hogy az omega-3 az agyra, szemre és szív-érrendszerre gyakorolt minden hatását kifejtse, ahhoz ugyanis min. 500 mg EPA+DHA szükséges. Egy átlagos halolaj-kapszulából akár 2-6 db is szükséges lenne ennek az eléréséhez, hiába van esetleg azokra is napi 1 db-os ajánlás írva. A triglicerid-szintet csökkentő hatáshoz azonban min. 2000 mg EPA+DHA szükséges az EFSA szerint, így ilyen célra 3-4 kapszulára is szükség lehet (de nem 8-20 darabra, mint a legtöbb halolaj-kapszula esetében).

Források:
  1. https://www.goldenomega.cl/quality/
  2. https://examine.com/supplements/fish-oil/
  3. Sublette ME, Ellis SP, Geant AL, Mann JJ. Meta-analysis of the effects of eicosapentaenoic acid (EPA) in clinical trials in depression. J Clin Psychiatry. 2011 Dec;72(12):1577-84. doi: 10.4088/JCP.10m06634. Epub 2011 Sep 6. PMID: 21939614; PMCID: PMC3534764.
  4. Martins JG. EPA but not DHA appears to be responsible for the efficacy of omega-3 long chain polyunsaturated fatty acid supplementation in depression: evidence from a meta-analysis of randomized controlled trials. J Am Coll Nutr. 2009 Oct;28(5):525-42. doi: 10.1080/07315724.2009.10719785. PMID: 20439549.
  5. Sarris J, Mischoulon D, Schweitzer I. Omega-3 for bipolar disorder: meta-analyses of use in mania and bipolar depression. J Clin Psychiatry. 2012 Jan;73(1):81-6. doi: 10.4088/JCP.10r06710. Epub 2011 Aug 9. PMID: 21903025.
  6. Fontani G, Corradeschi F, Felici A, Alfatti F, Migliorini S, Lodi L. Cognitive and physiological effects of Omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation in healthy subjects. Eur J Clin Invest. 2005 Nov;35(11):691-9. doi: 10.1111/j.1365-2362.2005.01570.x. PMID: 16269019.
  7. Horrocks LA, Yeo YK. Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacol Res. 1999 Sep;40(3):211-25. doi: 10.1006/phrs.1999.0495. PMID: 10479465.
  8. Muldoon MF, Ryan CM, Sheu L, Yao JK, Conklin SM, Manuck SB. Serum phospholipid docosahexaenonic acid is associated with cognitive functioning during middle adulthood. J Nutr. 2010 Apr;140(4):848-53. doi: 10.3945/jn.109.119578. Epub 2010 Feb 24. PMID: 20181791; PMCID: PMC2838625.
  9. Narendran R, Frankle WG, Mason NS, Muldoon MF, Moghaddam B. Improved working memory but no effect on striatal vesicular monoamine transporter type 2 after omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation. PLoS One. 2012;7(10):e46832. doi: 10.1371/journal.pone.0046832. Epub 2012 Oct 3. PMID: 23056476; PMCID: PMC3463539.
  10. Pottala JV, Yaffe K, Robinson JG, Espeland MA, Wallace R, Harris WS. Higher RBC EPA + DHA corresponds with larger total brain and hippocampal volumes: WHIMS-MRI study. Neurology. 2014 Feb 4;82(5):435-42. doi: 10.1212/WNL.0000000000000080. Epub 2014 Jan 22. PMID: 24453077; PMCID: PMC3917688.
  11. Devarshi PP, Grant RW, Ikonte CJ, Hazels Mitmesser S. Maternal Omega-3 Nutrition, Placental Transfer and Fetal Brain Development in Gestational Diabetes and Preeclampsia. Nutrients. 2019 May 18;11(5):1107. doi: 10.3390/nu11051107. PMID: 31109059; PMCID: PMC6567027.
  12. Dangardt F, Osika W, Chen Y, Nilsson U, Gan LM, Gronowitz E, Strandvik B, Friberg P. Omega-3 fatty acid supplementation improves vascular function and reduces inflammation in obese adolescents. Atherosclerosis. 2010 Oct;212(2):580-5. doi: 10.1016/j.atherosclerosis.2010.06.046. Epub 2010 Jul 21. PMID: 20727522.
  13. Axelrod L, Camuso J, Williams E, Kleinman K, Briones E, Schoenfeld D. Effects of a small quantity of omega-3 fatty acids on cardiovascular risk factors in NIDDM. A randomized, prospective, double-blind, controlled study. Diabetes Care. 1994 Jan;17(1):37-44. doi: 10.2337/diacare.17.1.37. PMID: 8112187.
  14. Wei MY, Jacobson TA. Effects of eicosapentaenoic acid versus docosahexaenoic acid on serum lipids: a systematic review and meta-analysis. Curr Atheroscler Rep. 2011 Dec;13(6):474-83. doi: 10.1007/s11883-011-0210-3. Erratum in: Curr Atheroscler Rep. 2012 Feb;14(1):93. PMID: 21975919.
  15. Ramel A, Martinez JA, Kiely M, Bandarra NM, Thorsdottir I. Moderate consumption of fatty fish reduces diastolic blood pressure in overweight and obese European young adults during energy restriction. Nutrition. 2010 Feb;26(2):168-74. doi: 10.1016/j.nut.2009.04.002. Epub 2009 May 31. PMID: 19487105.
Vélemények
Átlagos értékelés:
1
( 5 )
2021.12.08 09:13
 - Kozma Kinga
Ez az első Omega-3 készítmény, amitől nem büfizek még órák múltán is halízűt, sőt egyáltalán nem büfiztet. Hálás köszönetem! A lágyzselatin kapszula kellemesen, enyhén vanília ízű, nálam telitalálat! Szívből ajánlom mindenkinek!
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék kristályvanillint tartalmaz! Az összetevővel szembeni érzékenység esetén fogyasztását nem javasoljuk!

Túl nagy a kapszula mérete számomra és nem tudom lenyelni. Van más mód is a bevételére?

Az olajkapszulák csücske egy hegyes késsel könnyedén kiszúrható vagy ollóval lecsippenthető és a tartalma egy kanálba vagy egy falat ételre nyomható.