Main
My account
 
  • REGISTRATION
  • My account
CART
Shipping fee Ingyenes
No item in the cart.
TITOK Halkollagén Peptidek + MSM

TITOK Halkollagén Peptidek + MSM

Article No. :
TITOK01
Normál ár:  7 490 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
6 741 Ft

TITOK HALKOLLAGÉN PEPTIDEK + MSM (30 adag)
(A TITOK HALKOLLAGÉN PEPTIDEK + MSM a TITOK termékcsalád egyik tagja. Az általunk teljes értékűnek tekintett, a TITOK minden komponensét tartalmazó csomagot itt találja.)

100%-ban hasznosuló, kimagasló profilú Naticol® halkollagén és MSM az egészséges, szép bőrért, s a gondtalan mozgás öröméért.

Arcunk életünk tükre, meglátszik rajta, ha tudatosan élünk, odafigyelünk arra, mit eszünk és iszunk. Éppen ezért a szépség valóban belülről fakadó, általunk is kontrollálható, kortalanul fenntartható. A halkollagén különösen nagy segítség a természetes szépségápolásban, a belülről táplálkozó szépség megőrzésében.

Ahogy öregszünk, szervezetünkben a természetes kollagénszint csökkenni kezd. Emiatt bőrünk elveszíti rugalmasságát, megereszkedik és ráncosodni kezd. A termékünk alapanyagául szolgáló, kimagasló profilú Naticol® halkollagén 100%-ban hasznosul, így a bőr képes visszanyerni feszességét, rugalmasságát. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a nagyobb ráncok mélységét, s a kisebbeket akár egészen el is tüntethetjük.

Felhasználási javaslat: A TITOK Halkollagén peptidek + MSM napi ajánlott adagja 5,75 gramm (2 púpos teáskanálnyi), tehát a tasakban lévő teljes, havi mennyiség harmincadrésze. Az adagolása nem szigorú, így egyáltalán nem baj, ha egyik nap kicsit többet, másik nap kicsit kevesebbet vesz be. Tetszőleges napszakban, bármilyen folyadékba belekeverhető, de elkeverés nélkül és elegyedés előtt, akár egy presszókávés csészébe engedett kevéske víz tetejéről is lehörpinthető, pár korty ivásával utána. Persze egy finom, reggeli turmixba keverve hangulatosabb, remek indítója a napnak.
Javasoljuk, hogy a tasakot zárt állapotában olykor finoman rázza fel, ezzel is biztosítva a két összetevő alkotta por tökéletes homogenitását.

A termék Pataki Ági és a GAL közös munkájából született.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az
egészséges életmódot. Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó!

Main category >Products
To Favourites
Recommend
Comparison
Print
Question about the product
Scientific background
Opinions
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Scientific background

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

A TITOK TERMÉKCSALÁD RÖVID BEMUTATÁSA 
(TITOK MULTIVITAMIN és TITOK HALKOLLAGÉN PEPTIDEK + MSM) 

A „TITOK” gyakorlatilag a GAL Multivitamin egy úgymond szépségre kihegyezett változata. Ez azt jelenti, hogy mindent tartalmaz, amit a GAL Multivitamin, de ezen felül olyan egyéb összetevőkkel dúsítottuk, amelyek segítenek az egészséges és fiatalos bőr, haj és köröm megőrzésében. Ezen hatóanyagok többsége ráadásul az ízületek és a csontozat egészségét is támogatja, amelyek szintén igen jól jönnek, ha fiatalosan szeretnénk idősödni. Fontos megjegyezni, hogy a GAL Multivitamin már önmagában is tartalmaz számos olyan összetevőt, amelyek a szépségre jótékony hatással vannak, ezért már sok olyan visszajelzést kaptunk, hogy szépségvitaminként is megállja a helyét. A TITOK változata azonban direkt módon, kifejezetten erre az aspektusra koncentrál.

Hogyan jött létre és mik ezek a szépséget előtérbe helyező plusz összetevői?

Pataki Ági keresett meg bennünket, hogy szeretné, ha olyan készítményt fejlesztenénk a számára, amely nem csak az egészség, de a szépség megőrzésében is képes segíteni. Nem lepődött meg, mikor azt mondtuk, hogy a kettő eleve kéz a kézben jár. A termék alapjául a multivitaminunkat ajánlottuk számára, az egyik kollagénünkkel kiegészítve. Tudva, hogy Ági maximalista, figyelmébe ajánlottuk még két termékünket, a PrimaVie™ Shilajitot és a Magnézium-biszglicinátot. Ezen felül körül néztünk más gyártók termékeinél, amelyek közül a hialuronsav, az MSM és a magas szilícium tartalmú zsurló vagy bambuszrügy-kivonat szedését javasoltuk. Nyilván kismillió dolog létezik még, ami jótékony hatással bír, azonban fizikailag is lehetetlen volna mindent szedni, amellett, hogy azért az ár is egy szempont. Emellett itt is érvényes az a szabály, ami szerint egy cél érdekében tett befektetés hasznossága arányaiban egyre inkább csökken, ahogyan közelítünk a célunk eléréséhez.

Próbáljuk kicsit konkrétabban megfogalmazni, hogy mit is jelent ez a jelen esetben. Nehéz számszerűsíteni, és százalékban kifejezni a különböző összetevők hatásait, de mégis így tudjuk a legérthetőbben és legegyszerűbben szemléltetni. Amennyiben kizárólag azt étrend-kiegészítéssel elérhető hatást nézzük, és a cél az egészségünk, akkor a Multivitamin önmagában nagyjából a 80%-át biztosítja a teljes elérhető hatásnak. Ha a szépség megőrzésére irányuló hatását vizsgáljuk, akkor viszont körülbelül 60%-át. Kollagénnel együtt kiegészítve mondjuk 85%-ot érünk el az egészség, illetve 80%-ot a szépség szempontjából. Shilajittal és magnéziummal együtt ez a szám már inkább 90%, illetve 85%. MSM-et, hialuront és nagyobb mennyiségű bambuszrügy-kivonatot is hozzáadva viszont már 90% mind az egészséget, mind a szépséget tekintve. Ahhoz, hogy mindkét tényezőt nézve 100%-ot lehessen elérni, még több tucatnyi terméket kellene szednünk ezek mellett, amit már alighanem az emésztőrendszerünk sem bírna, és emellett megfizethetetlen is volna. Kijelenthető ezáltal, hogy a további 10% elérése már csak elméletben lehetséges.  Amennyiben ezt pénzben kellene kifejeznünk, akkor valahogy így nézne ki: 80%-os hatás elérése körülbelül havi 10 ezer Ft-ba kerül, míg a 90%-os hatás elérése körülbelül havi 20-30 ezer Ft-ba. Ezek után viszont a 95%-os hatásért már havi 500 ezer Ft-ot kellene fizetnünk, míg a 99-100%-hoz több millió Ft-ot. Ezek után igyekeztünk ésszerű határokon belül a lehető legjobbat létrehozni.

Mint kiderült, Ágiban tettrekészségben és filantrópiában sem volt hiány, mert bár számára nem volt különösebb nehézség összevadászni az általunk javasolt termékeket innen-onnan megrendelve, de ezt a „titkot” meg szerette volna osztani másokkal is, akik szeretnének „fiatalosan idősödni”. Azonban Kevesen vannak olyanok, akiknek nem megy el a kedvük attól, ha mindent külön-külön kell beszerezniük, miközben sokszor nem is a megfelelőt találják meg, ami miatt a kívánt hatás akár el is maradhat. Ekkor merült fel Ágiban a kérdés: mi lenne, ha ez az egész 1 termékben vagy 1 csomagban kapna helyet? Mi pedig örömmel tapasztaltuk, hogy Ági nem szeretett volna a jobb eladhatóság érdekében az általunk javasolt „csomagon” egyszerűsíteni, amely által olcsóbb és eladhatóbb, de hatástalanabb is lett volna. Így született meg hát a TITOK termék.

A termék alapját képező GAL Multivitaminról itt lehet részletesen olvasni: 
https://www.vitaminvilag.hu/GAL-Multivitamin-uj-recept

Röviden annyit érdemes tudni róla, hogy a vitaminokat, ásványokat és nyomelemeket olyan formában és arányban tartalmazza, amely rendezi azok hiányállapotait és arányeltolódásait, viszont ha ezek nem állnak fent, akkor sem okoz többletet vagy arányeltolódást. És persze mindenből az elérhető legjobban hasznosuló, legtermészetesebb formákat használjuk, valamint az elkészült terméket rendszeresen tökéletesítjük, ahogyan idővel még jobb megoldásokra jön rá a tudomány. Egyes olyan vitaminokat és ásványokat/nyomelemeket viszont szándékosan kihagytunk a termékből, melyekből gyakorlatilag a fejlett nyugati világban senkinek sincs hiánya, viszont könnyű őket túladagolni. Sajnos a legtöbb multivitaminnak ezek is összetevői.

 

Miben tér el a TITOK, pontosabban mi a plusz benne a GAL Multivitaminhoz képest?

Naticol™ Halkollagén-peptidek:

Ez egy nagy mértékben előemésztett kollagén fehérje, amely főként glicin aminosavat tartalmazó di- és tri-peptideket tartalmaz. Ezek 2000 dalton alatti méretűek, így ún. peptid-csatornákon keresztül is fel tudnak szívódni a bélrendszerből, azaz változatlan formában jutnak a véráramba, nem pedig egyszerű aminosavakként. Ezek a véráramba került változatlan formájú kollagén-peptidek pedig a különböző szöveteinkhez eljutva közvetlenül képesek ott fokozni a kollagén szintézist, biztosítva ehhez az építőköveket. A kollagén-peptidek tehát nem csak egyszerűen a kollagén szintézishez ideális arányú aminosavakat biztosítanak, hanem közvetlenül biztosítják a „kész modulokat”, miközben stimulálják a kollagén, sőt, még az elasztin szintézisét is.

A Naticol™ halkollagén volt az első, amivel kapcsolatban igazolták, hogy már napi 2,5g fogyasztása is elegendő a bőr állapotának javításához, (bár 5g jobb erre a célra) azonban mára már egyéb kollagén-peptidek esetében is igazolták ezt. Feltehetően nem arról van szó, hogy a halkollagén-peptidek jobbak lennének, mint a sertés- vagy marhakollagén-peptidek, hanem a természetes enzimekkel való hidrolízis (előemésztés) a kulcsa a fokozott hatásának, amely eljárás mára általánossá vált egyéb készítményeknél is. Tehát a ma kapható legtöbb kollagén-peptideket tartalmazó termékre már nagy valószínűséggel szintén igaz ez a jó hatásfok. Amiért mégis a halkollagént választottam, annak oka, hogy a termék bár fiatalok és férfiak számára egyaránt remek, a célközönsége mégis az 50 év feletti nők voltak. Körükben pedig gyakori a Hashimoto- vagy egyéb pajzsmirigy probléma, esetleg autoimmun betegség. Az emlősállatoktól származó élelmiszerek (amelyek közül a kollagén sem kivétel) sok ún. Neu5gc nevű vegyületet tartalmaznak, amelyek elkerülése fontos lehet ilyen állapotokban; egyes vizsgálatokban a Neu5gc ellen termelt ellenanyagok sokszoros mennyiségét figyelték meg a körükben. Azaz, ha a feltehetően azonos hatású, de némileg olcsóbb marha- vagy sertéskollagént alkalmaztuk volna, akkor azok számára, akik igyekeznek pajzsmirigy- vagy egyéb gondok miatt elkerülni a Neu5gc-t tartalmazó élelmiszereket, le kellett volna mondaniuk a TITOKról is.

A TITOK termék napi adagja 5g (5000mg) Naticol™ Halkollagén-peptidet tartalmaz.

A kollagén-peptidek hatását számos humán klinikai vizsgálat támasztja alá. A szájon át szedett kollagén-peptidek 2,5g és 10g közötti napi dózisban segítik késleltetni a ráncok megjelenését, illetve a meglévő ráncok mélységét. Fokozzák a bőr hidratáltságát, rugalmasságát, feszességét. Segítik az ízületi folyadék termelődését, valamint gyorsítják a haj növekedését és gátolják/visszafordítják a hajhullás egyes típusait (a férfias típusú hajhulláson feltehetően nem segít, de a diffúz hajhulláson pl. segített egy vizsgálat során). Még az időskori izomvesztés csökkentésében is hatásosnak találták.

Bővebben a kollagén-peptidekről és a halkollagénről itt:
https://www.vitaminvilag.hu/GAL-Halkollagen-peptidek

MSM:

Az MSM egy természetben előforduló szerves kénvegyület, amely kis mennyiségben zöldségekben, gyümölcsökben és állati eredetű élelmiszerekben is megtalálható. Klinikai vizsgálatokban többféle pozitív hatását is igazolták már, többek között segített enyhíteni a szezonális allergiát, gyulladáscsökkentő hatása révén pedig csökkentette az ízületi problémákat és az edzés utáni izomlázat. A Titokba azonban elsősorban nem ezek miatt került, hanem mert a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik: biztosítja azok szerkezeti elemeihez a kén „építőkövet”, főleg a keratin (és nem kreatin) szintéziséhez. [Butawan et al 2017]

Egy friss, 2020-ban megjelent vizsgálatban 20 résztvevőnek adtak 16 héten keresztül napi 3g MSM-et vagy placebot, és ez idő alatt az arcbőr textúrájában, rugalmasságában, hidratáltságában való változásokat figyelték. Az MSM javította az arcbőr állapotát, míg a placebo nem. Ezután 63 résztvevőnek adtak 1g vagy 3g MSM-et 16 héten át, majd ekkor hasonlították össze az eredményeket. Mindkét dózis hatásos volt: néhány mérőpontban a nagyobb mennyiség jobb eredményt hozott, de megállapították, hogy mindössze 1g szedése is kielégítően csökkentette az arc öregedésének jeleit. [Muizzuddin et al. 2020]

A TITOK termék napi adagjában 1g MSM van (250mg az egyik kapszulában, és további 750mg a kollagén italporban).

Hialuronsav:

A hialuronsavat a szervezetünk állítja elő, hogy nedvesen, azaz hidratáltan tartsa azon szöveteinket, melyekben a legtöbb van belőlük: ezek a kötőszöveteink, a porcaink és a bőrünk. Ezutóbbi tartalmazza a szervezetünk hialuronsav tartalmának felét. A kor előrehaladtával, a környezeti ártalmak (pl. az UV, a füst, stb.) hatására csökken a bőrünk és egyéb szöveteink hialuronsav tartalma. Szerencsére, mint később kiderült, szájon át szedve is hasznosul, azonban hasonlóan a kollagén fehérjékhez, az élelmiszereink közül csak a bőrös, porcos ételek tartalmazzák, így nem árt pótolni, ha ilyeneket nem fogyasztunk rendszeresen.

Több klinikai vizsgálatban is hatásosnak találták térdízületi kopás esetén napi 80-200mg közötti mennyiségben szedve. [Tashiro et al 2012; Kalman et al 2008; Oe Mariko et al 2016; Jensen et al 2015] Részben ezért is, de leginkább abból adódóan került a Titokba, mert a bőr hidratáltságának fokozása jobb megjelenésű, kevésbé ráncos bőrt eredményez és egyben szükséges is annak megfelelő működéséhez. Jó minőségű (RCT) klinikai vizsgálatokban igazolták, hogy a napi 120-240mg közötti dózisokban szedett hialuronsav fokozza a bőr hidratáltságát, javítja a bőr minőségét és csökkenti a ráncok megjelenésének mértékét már 6-12 hét elteltével is. [Kawada et al 2014; Oe, Mariko et al 2017]

A TITOK napi adagja 300mg hialuronsavat biztosít.

Szilícium (bambuszrügy-kivonat):

A szilícium hatásait ez idáig méltatlanul keveset vizsgálták, holott ismert, hogy fontos szerepet tölt be az ízületek, a csontok, a szív és persze a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében, az utóbbiaknak ráadásul fontos szerkezeti eleme. [Araújo et al 2016]

Egyelőre főleg állatokon végzett (preklinikai) vizsgálatok vannak a szilícium pótlásának pozitív hatásairól, ilyen például a kollagén szintézis fokozása. Humán klinikai vizsgálatot még keveset rendeztek ezzel kapcsolatban, de néhány már készült:

2005-ben és 2007-ben napi 10mg szilíciumot adtak ún. kolin-stabilizált ortoszilikasav formájában a résztvevő nőknek. [Barel et al 2016; Barel et al 2017] Előbbi esetben 20 héten keresztül 25 résztvevő kapott szilíciumot, míg 25-en pedig placebot, majd ezt követően a bőr, a haj és a köröm minőségének változásait figyelték. A placebot szedő nők körében a bőr érdessége/durvasága és rugalmatlansága (nyújtásnak valló ellenállása) fokozódott, tehát – ahogyan az várható volt - a bőrük minősége romlott. Azonban Egy 2005-ben végzett kutatás során a szilíciumpótlást végző résztvevők bőrének csökkent az érdessége és nőtt a rugalmassága, így a bőrük minősége javult. Hasonlóan a fenti eredményekhez, a szilíciumot szedő csoport körében csökkent a köröm és a haj törékenysége, míg a placebo csoport tagjainál nem.

A 2007-ben publikált vizsgálatot hasonló módon rendezték: Egy 2007-es vizsgálatban 24 nő kapott azonos mennyiségű szilíciumot (10mg) és 24 nő pedig placebot. Most azonban a vizsgálat 9 hónapon keresztül tartott és csak a haj állapotában bekövetkező változásokat vizsgálták, nevezetesen annak szakítószilárdságát és elasztikusságát, törékenységét és vastagságát. A placebo csoport haja könnyebben szakítható, kevésbé elasztikus és törékenyebbé vált, míg a szilíciumpótlást kapó nők hajának ezen paraméterei nem, vagy csak alig romlottak, azaz jelentősen lassította a haj minőségének természetes romlását. A haj vastagságát viszont jelentősen sikerült növelni a szilícium pótlása által.

A fenti vizsgálatokban egy ún. kolin-stabilizált ortoszilikasav formában pótolták a szilíciumot, összesen 10mg-ot. Ennek a formának az az előnye a bambuszrügyből vagy mezei zsurlóból származó szilícium-kivonatokhoz képest, hogy jól hasznosul gyenge gyomorsav esetén is. A vizsgálatokban használt 10mg szilícium tehát kb. 20-50mg közötti bambuszból vagy zsurlóból származó szilíciumnak felelhet meg. Mi két okból is inkább a bambuszrügy-kivonatot használtuk: A kolin-stabilizált ortoszilikasav nem hasznosul annyival jobban, mint amennyivel drágább, illetve, mivel egy folyadék, ezért nehéz stabilan tartani egy komplex készítményben. Ráadásul, ha nincs gond a gyomorsavunkkal, akkor csak marginálisan, vagy egyáltalán nem hasznosul jobban.

Bár a GAL Multivitamin eleve tartalmaz 20mg szilíciumot bambuszrügy-kivonatból, a TITOK további 30mg-ot, azaz összesen 50mg-ot tartalmaz.

PrimaVie™ Shilajit:

A shilajit gyakorlatilag egy speciális komposztanyag kivonata. Amikor évmilliókkal ezelőtt Eurázsiának ütközött India, és felgyűrődött a Himalája, az ottani ősdzsungel évmilliókon keresztül komposztálódott. Később észrevették a közelben élők, hogy azok a majmok, akik a Himalája lábánál lévő sziklákból napsütéskor kiszivárgó szurokszerű anyagot eszegették, ritka egészségesek és hosszú életűek voltak… így tartja legalábbis a legenda. Már évezredek óta használják a Himalája környéki gyógyászati hagyományok. A PrimaVie™ egy tradicionális eljárással előállított shilajit, amelynek érdekessége, hogy a világ legismertebb shilajit kutatója, Prof. Shibnath Goshal és csapata fejlesztette. Állandó hatóanyag-mennyiséggel és minőséggel rendelkezik, a shilajitra jellemző szennyezőanyagok nélkül.

Bővebben a PrimaVie™ Shilajitról:
https://www.vitaminvilag.hu/GAL-PrimaVie-Shilajit-60

Számos klinikai vizsgálatnak volt már tárgya kifejezetten a PrimeVie™ Shilajit. Két ilyen vizsgálat eredménye miatt került a TITOK termékbe: 

2016-ban a résztvevő alanyoktól szövetmintát vettek 8 hét 2x250mg PrimaVie™ Shilajit szedése előtt, majd azt követően. A szövetmintákban az ún- extracelluláris-mátrix termelődéséért felelős gének fölülszabályozását vették észre a shilajit pótlásának hatására.  Ez azt jelenti, hogy Az első alkalommal többek között a kollagén, az elasztin és fibrillin fehérjék termelődését is fokozta. A kollagént már ismerjük, utóbbi kettő pedig a bőrünk és egyéb szöveteink rugalmasságáért felel. [Das, Amitava et al 2016]

Egy újabb, 2019-es vizsgálatban pedig azt állapították meg, hogy napi 500mg PrimaVie™ Shilajit (8 héten át szedve) lecsökkentette a vérben keringő hidroxiprolin nevű aminosav szintjét, ami a kollagénszövetek csökkenő lebomlását jelenti, tehát nagyban segítette a kollagénszövetek megőrzését. [Keller, Joshua et al 2019]

Bár ezen vizsgálatokból egyenesen következik a shilajit bőrre, szépségre gyakorolt pozitív eredménye, ezek a kutatások nem direkt a bőrre gyakorolt hatásait vizsgálták. Ennek a fényében, figyelembe véve azt, hogy egy drága alapanyagról van szó, arra a következtetésre jutottunk, hogy „vakmerőség”, azaz megalapozatlan lenne a két ismertetett klinikai vizsgálatban használt mennyiséget használni a TITOK termékben. Más vizsgálatokban 125-250mg is hatásos volt hosszabb távon az azokban támasztott célok eléréséhez, így a TITOK 125mg PrimaVie™ Shilajitot tartalmaz, ami úgy gondolom, hogy hosszútávú használat esetén elegendő a mi céljaink eléréséhez is. Ha pedig valaki mégis az eredeti klinikai vizsgálatban tesztelt mennyiségben szeretné szedni, ezt könnyen megteheti, hiszen ilyen termékünk külön is kapható. Ebben az esetben további 3db kapszulát érdemes fogyasztani belőle.

C-komplex:

Végül ejtsünk szót az utolsó összetevőkről, amelyekben a TITOK különbözik a GAL Multivitamintól. A Titokban megtalálható a citrus-bioflavonoid-kivonat, ami leginkább heszperidint tartalmaz és a szőlőmag-kivonat, ami ún. proantocianidokat tartalmaz. Ezek mellett tettünk még bele feketebors-kivonatból 2mg piperint a felszívódás növeléséért, illetve C-vitaminból 500mg helyett 667mg-ot, így a GAL Multivitaminban lévő 500mg-os C-vitamin kapszula helyett a GAL C-komplex kapszula kapott benne helyet. Miért? Ennek okát remekül összefoglalja egy 2020-ban publikált áttekintő szakcikk, amely a szőlőmag-kivonat, a citrus-bioflavonidok és a C-vitamin bőröregedésre gyakorolt hatásait veszi sorra. végigvéve az in-vitro, in-vivo és humán vizsgálatokban tett megállapításokat. [West et al 2020]

Ennek következtetése az alábbi volt: „Az adatok egyértelműen demonstrálták, hogy a C-vitamin, a szőlőmag-kivonat és a citrus bioflavonoidok képesek a napozás okozta káros hatások csökkentésére az antioxidáns, gyulladáscsökkentő és immunmoduláló hatásaik miatt.” („The data clearly demonstrate that vitamin C, grape seed extract and citrus bioflavonoids have the potential to reduce the damaging effects of excess sun exposure via antioxidant, anti-inflammatory and immunomodulating mechanisms.”)

Leegyszerűsítve, ezek az összetevők belülről védik a bőrünket a napozás bőröregítő hatásaival szemben, azaz egyfajta belső naptejként funkcionálhatnak.

A TITOK 100mg citrus-bioflavonoidot tartalmaz (ami 60% heszperidin tartalomra van standardizálva), 50mg szőlőmag- (és/vagy szőlőhéj-) kivonatot tartalmaz 667mg C-vitamin és 2mg feketeborsból nyert piperinnel együtt, azaz 1db GAL C-komplex kapszulát.

Forrásirodalom:

Butawan M, Benjamin RL, Bloomer RJ. Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary Supplement. Nutrients. 2017;9(3):290. Published 2017 Mar 16. doi:10.3390/nu9030290

Muizzuddin et al.: Beauty from within: Oral administration of a sulfur-containing supplement methylsulfonylmethane improves signs of skin ageing. International Journal for Vitamin and Nutrition Research (2020), 0, pp. 1-10. doi.org/10.1024/0300-9831/a000643

Tashiro T, Seino S, Sato T, Matsuoka R, Masuda Y, Fukui N. Oral administration of polymer hyaluronic acid alleviates symptoms of knee osteoarthritis: a double-blind, placebo-controlled study over a 12-month period. ScientificWorldJournal. 2012;2012:167928. doi:10.1100/2012/167928

Kalman DS, Heimer M, Valdeon A, Schwartz H, Sheldon E. Effect of a natural extract of chicken combs with a high content of hyaluronic acid (Hyal-Joint) on pain relief and quality of life in subjects with knee osteoarthritis: a pilot randomized double-blind placebo-controlled trial. Nutr J. 2008;7:3. Published 2008 Jan 21. doi:10.1186/1475-2891-7-3

Oe, Mariko et al. “Oral hyaluronan relieves knee pain: a review.” Nutrition journal vol. 15 11. 27 Jan. 2016, doi:10.1186/s12937-016-0128-2

Jensen GS, Attridge VL, Lenninger MR, Benson KF. Oral intake of a liquid high-molecular-weight hyaluronan associated with relief of chronic pain and reduced use of pain medication: results of a randomized, placebo-controlled double-blind pilot study. J Med Food. 2015;18(1):95-101. doi:10.1089/jmf.2013.0174

Kawada, Chinatsu et al. “Ingested hyaluronan moisturizes dry skin.” Nutrition journal vol. 13 70. 11 Jul. 2014, doi:10.1186/1475-2891-13-70

Oe, Mariko et al. “Oral hyaluronan relieves wrinkles: a double-blinded, placebo-controlled study over a 12-week period.” Clinical, cosmetic and investigational dermatology vol. 10 267-273. 18 Jul. 2017, doi:10.2147/CCID.S141845

Araújo LA, Addor F, Campos PM. Use of silicon for skin and hair care: an approach of chemical forms available and efficacy. An Bras Dermatol. 2016;91(3):331-335. doi:10.1590/abd1806-4841.20163986

Barel A, Calomme M, Timchenko A, et al. Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on skin, nails and hair in women with photodamaged skin [published correction appears in Arch Dermatol Res. 2006 Apr;297(10):481. Dosage error in article text] [published correction appears in Arch Dermatol Res. 2006 Feb;297(8):381. Paepe, K De [corrected to De Paepe, K]]. Arch Dermatol Res. 2005;297(4):147-153. doi:10.1007/s00403-005-0584-6

Wickett RR, Kossmann E, Barel A, et al. Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on hair tensile strength and morphology in women with fine hair. Arch Dermatol Res. 2007;299(10):499-505. doi:10.1007/s00403-007-0796-z

Das, Amitava et al. “The Human Skeletal Muscle Transcriptome in Response to Oral Shilajit Supplementation.” Journal of medicinal food vol. 19,7 (2016): 701-9. doi:10.1089/jmf.2016.0010

Keller, Joshua L et al. “The effects of Shilajit supplementation on fatigue-induced decreases in muscular strength and serum hydroxyproline levels.” Journal of the International Society of Sports Nutrition vol. 16,1 3. 6 Feb. 2019, doi:10.1186/s12970-019-0270-2

West, B. , Deng, S. and Palu, '. (2020) Vitamin C, Grape Seed Extract and Citrus Bioflavonoids Protect the Skin against Photoaging: A Review. Journal of Biosciences and Medicines, 8, 116-134. doi: 10.4236/jbm.2020.812012.

 

Opinions
Be the first to review this product!
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag

- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

A négy féle GAL kollagén közül melyiket érdemes választanom?

Mind a négy féle kollagénünk, azaz a sertés, marha, argentin marha és a halkollagén is ugyanolyan jótékonyan hat a bőr, haj, körmök és kötőszövetek egészségére. A halkollagén peptidek már napi 2,5-5 g-os dózisban is előnyösnek bizonyultak a bőr szempontjából.

Az argentin marhakollagén termékünk rendelkezik a legjobb oldhatósággal és a legsemlegesebb ízzel, így ezt akár a reggeli kávénkba is gond nélkül belekeverhetjük:
https://www.gal.hu/GAL-Marhakollagen-peptidek

További remek választás lehet még a TITOK Halkollagén + MSM termékünk is, melyben a jól hasznosuló halkollagén mellett egy fontos szerves kénvegyület, az MSM is megtalálható ami szintén fontos szerepet játszik a bőr és kötőszövetek felépítésében:
https://www.gal.hu/TITOK

Keverhetem forró italba is, süthetek vele?

A kollagén peptidek nem hőérzékenyek, így forró italba is keverhetőek (pl. kávéba), de sütéshez a magasabb hőmérséklet és időtartam miatt nem javasolnánk.

Similar products