Menü
Fiókom
 
  • Regisztráció
  • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac
GAL Q10 Lazac

GAL Q10 Lazac

Cikkszám :
GAHULU18
Normál ár:  8 890 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
8 001 Ft

GAL Q10 koenzimes lazacolaj, 3300 mg Omega 3 + 100 mg Q10/evőkanál

Lazacolajat, Q10-koenzimet és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő.

3300mg Ω3 + 100mg Q10. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formában (és nem a gyakori, mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, növényi fermentációval előállított Q10-koenzimmel és természetes  tokoferolokkal (E-vitamin).  Mindent úgy, ahogyan azok teljesértékű táplálékainkban is megtalálhatók. Magas természetes tokoferol- tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak, és a minőségi lazacolaj-keveréknek.

Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is, illetve  ahogyan jólesik.

Tárolás: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen


Eltarthatóság: Felbontást követően szobahőmérsékleten tárolva 1,5 hónapon belül fogyassza el a terméket, amennyiben hűtőszekrényben tárolja, a halolaj 3 hónapig őrzi meg a szavatosságát.

Ügyeljen arra, hogy csak tiszta kanállal mérje ki a szükséges mennyiséget, hogy a termék ne szennyeződjön, mert az gyorsabb romláshoz vezet.


---


Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.

Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak:

  • A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában.
  • Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyezőanyag kíséretében.
  • Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
  • Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.


Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk, hogy a lehető legstabilabb legyen. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtunk.

Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.

Q10-es lazacolajunk növényi fermentációval előállított Q10-koenzimet is tartalmaz, mely a mai kutatások alapján a legmegfelelőbb forma. Mivel bő olajban van oldva (10ml-ben van 100 mg), ezért a Q10 felszívódása is kiváló. A Q10 hasznosulását ráadásul a termékben lévő citromolajban természetesen jelenlévő magas d-limonén tartalom is tovább segíti. Jelenleg nem létezik természetes módszer, mellyel a Q10 hasznosulása ennél jobb lenne. (A vízoldékonynak nevezett Q10 készítmények a mosószerhez hasonló mesterséges anyaggal vannak vízoldékonnyá téve, más fokozott felszívódású Q10 termékekben pedig a bélfal szerkezetét megváltoztató allergén szójafehérjék hozzáadásával érik el a hatást.)
A Q10 bő zsírban/olajban oldása és a d-limonén viszont természetes módon fokozza a Q10 hasznosulását.

Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer

  • Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot. 
  • Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.


Szív- és érrendszer

  • Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
  • Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.


Egyéb

  • Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
  • Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
  • A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
  • A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.


A Q10-koenzim szedése és a magas Q10-szint az alábbiákra jó elsősorban a kutatások szerint:

Szív- és érrendszer

Fokozza a véráramlást, a nitrogén-oxid szintet és védi az ereket, véd a szívinfarktustól.
A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek csökkentik a Q10 szintet, így a Q10 szedésével azok mellékhatása is csökkenthető.


Agy és idegrendszer


Jó hatású migrén, depresszió és Parkison-kór esetén.

Egyéb

Fibromyalgia (ismeretlen eredetű izomfájdalom), rossz spermaminőség, Peyronie-betegség

Halolajunk nem tenyésztett, vadon élő, kistestű halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból, ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is lehet). Az alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket is Németországból vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban ez nem azt jelenti, hogy a német vizekből származna. A német partner változó forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű halolajat választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont, hogy mindig triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb kapszulás halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges változatoknál sem ritka. Halolajunk tisztasága példaértékű, a halolajakra jellemző szennyezőanyagok mennyisége detektálható mérték alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az EU határérték alatt. (Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát sem éri el az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány szerint biztonságos.)

A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.

Vélemények
Átlagos értékelés:
1
( 5 )
2024.02.22 15:32
 - Völgyesiné Molnár Anikó
Fantasztikus meglepetés ez a halolaj!
Régebben vásároltam más gyártóktól is de be kell valljam még én is fintorogva ittam meg mert olyan tömény a hal íz.
Az önök terméke teljesen más!Nagyon kellemes citrom íze van és csak nagyon enyhén lehet érezni a halat.
Mivel családom férfi tagjait lehetetlen bármi "egészséges de rossz ízű"dologra rábeszélni ezért azt találtam ki,hogy amúgy is szeretjük az ázsiai konyhát,egy nagyon egyszerű Pad Thai nevű egytálételnek pont a halszósz és a citrom az alapfűszere,ezért ha ezt az ételt csinálom mikor kész van öntök rá az önök termékéből 2 evőkanállal és a gyerekek észre sem veszik.
Imádom!
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

Üledéket látok az üveg alján. Ez azt jelenti, hogy megromlott a termék?

Az üledék képződése teljesen normális jelenség és nem befolyásolja a termék minőséget. Általában azért szokott megjelenni, mert alacsonyabb hőmérsékleten a Q10 koenzim kicsapódik az olajban. Ez könnyen orvosolható, ha kézmeleg, maximum 50-60 fokos vízbe beleállítja az üveget 5-10 percre és közben időnként mozgatja benne az olajat. A hő és a mozgatás hatására a kicsapódott Q10 szépen visszaoldódik az olajba és úgy is fog maradni míg szobahőmérsékleten tárolja. A rövid ideig tartó enyhe hőhatás és visszaoldódás folyamata egyáltalán nem károsítja a Q10 koenzimet vagy a termék hatásosságát.

Hogyan érdemes tárolni a halolajat?

Szobahőmérsékleten, napfénytől védett helyen.