Menü
Fiókom
 
 • Regisztráció
 • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha
GAL Sensoril® Ashwagandha

GAL Sensoril® Ashwagandha

Cikkszám :
GAHUKT25
Normál ár:  5 890 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
5 301 Ft

Az ájurvéda évezredes fiatalítószere, a hormonális egyensúly legtermészetesebb helyrebillentője.

GAL Sensoril®Ashwagandha, Az "indiai ginzeng" ereje 30 adag (60 kapszula)

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Adagolás: Napi 2-4 db kapszula: 1-2 db-ot ébredéskor éhgyomorra vegyen be, 1-2 db-ot pedig ebéd vagy vacsora előtt, szintén üres gyomorra.

Figyelem: Pajzsmirigy-túlműködés és várandósság alatt csak orvosa jóváhagyásával fogyassza. Szedésében 2-3 hónap után tartson 1-2 hét szünetet.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Mi az ashwagandha?

Az ashwagandha (Withania somnifera) egy növény, amit az ajurvédában napi rendszerességgel használnak már évszázadok óta, többek között fiatalítószerként, termékenységnövelőként, afrodiziákumként, a stressz csökkentésére és általános egészségmegőrzés céljából.

Kiknek ajánljuk a Sensoril® Ashwagandha termékünket?

Elsősorban azok számára, akik nehéz fizikai vagy szellemi munkát végeznek, de stresszes időszakban mindenkinek hasznos lehet. Különösen hatásos alvásproblémákkal és krónikus fáradtsággal küzdőknek, de bárki fogyaszthatja, aki több energiára vágyik.

A GAL Sensoril® Ashwagandha termékünk alapanyaga

Termékünkben az organikus (bio) minősítéssel is rendelkező, Sensoril® néven szabadalmaztatott ashwagandha-kivonatot használjuk, aminek több oka is van: hatását számos humán klinikai vizsgálat igazolta, és a híres, ajurvédával foglalkozó kutatóorvos, Dr. Shibnath Ghosal és csapata fejlesztette, ami már önmagában is garancia a minőségre.

Olyan tradicionális kivonatolási módszert használnak, ami kizárólag tiszta víz felhasználásával történik és a modern tudományos vizsgálatok szerint a legmegfelelőbb. Más ashwagandha-kivonatoktól eltérően nem csak a növény gyökerét, hanem a levelét is kivonatolják, így a hatóanyagtartalma összetettebb, a felszívódása pedig jelentősen jobb, miközben a nemkívánatos withaferin alkaloida-tartalma közel nulla.

Az ashwagandha hatékonysága a tudományos vizsgálatokban

Javítja a szellemi teljesítményt, fokozza a nappali éberséget

Egy 2014-es vizsgálatban igazolták, hogy napi 2x250 mg Sensoril® Ashwagandha-kivonat szedése javítja a szellemi teljesítőképességet és a kognitív funkciókat.

Csökkenti a stresszt és a nappali fáradtságot, valamint segít a pihentetőbb alvásban

Egy 2008-as vizsgálatban igazolták, hogy a Sensoril® Ashwagandha-kivonat enyhíti a stresszt, továbbá egyszerre csökkenti a nappali fáradtságot és az esti álmatlanságot. Használatával a kortizol nevű stresszhormon szintje 30%-kal mérséklődött.

Már napi 1x125 mg is hatásosnak bizonyult, de 2x250 mg még jobb eredményekhez vezetett. Az alvási nehézségekkel küzdők körében 68%-os javulást hozott napi 250 mg bevitele.

Növeli a sportteljesítményt és az izomerőt

Az ashwagandha jelentős mértékben javította a sprintek alatt nyújtott teljesítményt, a testépítő edzés hatására pedig sokkal nagyobb mértékben nőtt az ashwagandha-kivonatot kapó férfiak izomereje, izommérete és tesztoszteronszintje, mint a placebo csoport tagjainak.

Fokozza a testmozgás által leadott súlyfelesleg mértékét

Az előbb említett vizsgálatból az is kiderült, hogy az ashwagandhát fogyasztók körében nem csak az izomtömeg-növekedés vált gyorsabbá, de több zsírtól is szabadultak meg, mint azok, akik nem fogyasztották.

Férfiak esetében növeli a termékenységet és a tesztoszteronszintet

A placebo csoporthoz képest 167%-kal növelte a spermiumszámot, 53%-kal az ejakulátum mennyiségét és 57%-kal javította a spermiumok mozgékonyságát. Emellett 36%-kal fokozta a luteinizáló hormon szintjét és 17%-kal a tesztoszteronszintet - mindezt 90 nap alatt.

Javítja a pajzsmirigy-alulműködést

Az ashwagandha-kivonat egy humán klinikai vizsgálatban jelentősen megemelte a résztvevők alacsony pajzsmirigyhormon-szintjét (főleg a T4-et, de a T3-mat is), miközben megelőzte a magas TSH-szintjük további emelkedését.

Támogatja a női hormonrendszert

Az ashwagandha az egyik fő összetevője a női hormonrendszert fiatalító ajurvédikus készítményeknek. Néhány hatását már humán klinikai vizsgálatokkal is igazolták.

Fájdalomcsillapítóként is használható

Egy Sensoril® Ashwagandha-kivonattal végzett humán klinikai vizsgálatban igazolták annak fájdalomcsillapító hatását, miközben növelte a résztvevők fájdalomtűrő képességét is.

Egyéb, humán klinikai vizsgálatok által még nem alátámasztott hatásai

Az ashwagandhának számos olyan hatása van, amit egyelőre csak állatkísérletekkel sikerült igazolni, vagy a tradicionális alkalmazása során figyeltek meg. Hagyományosan használják a szoptatás ideje alatt az anyatej tápértékének növelésére, illetve idősebb hölgyek is fogyasztják a fiatalságuk megőrzésére.

Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések ellen egyaránt hatásosnak tűnik, miközben egyszerre használják gyulladáscsökkentőként és immunerősítőként, valamint egyes bőrproblémák kezelésére.

Sokrétű hatását annak köszönheti, hogy adaptogén hatású, tehát segít fenntartani a szervezet finom egyensúlyát - például magas vérnyomás esetén egy adaptogén csökkenti, míg alacsony vérnyomás esetén növeli azt.

Források:
 1. Effects of standardized aqueous extract of Withania somnifera on tests of cognitive and psychomotor performance in healthy human participants. Usharani Pingali, Raveendranath Pilli, Nishat Fatima. Phamacognosy Research, January‐March 2014, Vol. 6, Issue 1, pp. 12‐18
 2. Karnick CR. A double-blind, placebo-controlled clinical studies on the effects of Withania somnifera and Panax Ginseng Extracts on psychomotor performance in healthy Indian volunteers. Indian Med. 1991;3:1–
 3. Randomized, placebo‐controlled adjunctive study of an extract of Withania somniferafor cognitive dysfunction in bipolar disorder. K.N.Roy Chengappa, Christopher Bowie, Patricia Schlicht, David Fleet, Jaspreet Brar, Ripu Jindal. J Clin Psychiatry, 74:11, November 2013, pp.1076‐1083.
 4. A standardized Withania somnifera extract reduces stress related parameters in chronically stressed humans – a double‐blind,randomized, placebo‐controlled study. Biswajit Auddy, Jayaram Hazara, Achintya Mitra, Bruce Abedon, Shibnath Ghosal. JANA, Vol. II, No. I, 2008, pp. 50‐56.
 5. Effect of Withania somnifera extract on mental stress induced changes in hemodynamic properties and arterial wave reflections in healthy subjects. Usharani Pingali, Raveendranath Pilli, Nishat Fatima. Current Topics in Nutraceutical research, Vol. 11, No. 4, pp. 151‐158, 2013.
 6. Unpublished study, 2005. Nutrigenesis
 7. Wankhede et al. Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2015 Nov 25;12:43. doi: 10.1186/s12970-015-0104-9. ECollection 2015.
 8. Sandhu et al. Effects of Withania somnifera (Ashwagandha) and Terminalia arjuna (Arjuna) on physical performance and cardiorespiratory endurance in healthy young adults. Int J Ayurveda Res. 2010 Jul;1(3):144-9. Doi: 10.4103/0974-7788.72485.
 9. Ambiye et al. Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:571420. doi: 10.1155/2013/571420. Epub 2013 Nov 28.
 10. Jessica M. Gannon et al. Subtle changes in thyroid indices during a placebo-controlled study of an extract of Withania somnifera in persons with bipolar disorder. J Ayurveda Integr Med. 2014 Oct-Dec; 5(4): 241–245.
 11. Evaluation of the analgesic activity of standardized aqueous extract of Withania somnifera in healthy human volunteers using hot air pain model. P.Nalini, K.Manjunath, N., K.Sunil Kumar Reddy, P.Usharani. Research Journal of Life Sciences (May 2013), Vol. 01, Issue 02, pp. 1‐6.
 12. Mansi B. Modi et al. Clinical evaluation of Ashokarishta, Ashwagandha Churna and Praval Pishti in the management of menopausal syndrome. Ayu. 2012 Oct-Dec; 33(4): 511–516
 13. Sanjeeda Parven et al.TESTO INDUCED OVULATION SUCCESSFULLY IN WOMEN OF POLYCYSTIC OVARIAN SYNDROME. Indo-American Journal of Pharmaceutical Research 2015.
Vélemények
Átlagos értékelés:
2
( 5 )
2024.04.04 09:34
 - Laura Szendrei
Szuper. Egyszerűen a fáradságomon is olyan nagyot tudott javítani, hogy az hihetetlen. Illetve egy nagyon érdekes dolog, hogy régebben egy ismerősöm mesélte, hogy az öregedést, őszülést is vissza tudja fordítani. Indiában például erre használják. Nost, annyira még nem vagyok öreg, hogy ezt bizonyíttatni lehessen általam, de viszonylag korai őszülő vagyok és azt vettem észre, hogy egyre csak szaporodnak az ősz hajszálak, ezért elkezdtem festeni a hajam. Most már nem festem, de nem szaporodnak tovább, sőt, én állítom, kevesebb lett. Szóval biztos, hogy lehet ebben valami, hogy az ashwaganda erre is jó :D
2021.10.14 22:27
 - Varga Károly
Nagyon jó tőle a közérzetem, a kedvenc termékem. Shilajittal kombinálva még jobb.
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- FSC minősített papír-alapanyag (CO31340)
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás

- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

Pajzsmirigy-túlműködés és várandósság alatt csak orvosa jóváhagyásával fogyassza! Szedésében 2-3 hónap után tartson 1-2 hét szünetet.

Szedése a fogantatást is elősegíti, azonban várandósság alatt, egészen a szoptatási idejéig szüneteltetni érdemes, biztonsági okok végett (védőnők a gyógynövények fogyasztásának minimalizálását javasolják).

Fogyaszthatom az Ashwagandhát várandósság és szoptatás során is?

Az Ashwagandha fogyasztását a várandóság időszakában a biztonság kedvéért nem javasoljuk szedni, nincsenek kismamák részvételével lefojtatott orvosi kutatások, illetve ezen áldott időszakban a szakemberek is gyógynövény-kivonatok szedésének felfüggesztését szokták javasolni.

India egyes részein a nők tradicionálisan arra használják, hogy az anyatej minőségét (és nem a mennyiségét) fokozzák (azaz a tápértékét növeljék). Ennyit tudunk. Klinikai vizsgálatot ezzel kapcsolatban sosem folytattak le, tehát ezen hatása nem bizonyított. Az ősi indiai gyógyászatban (Ajurvéda) viszont gyakran ajánlják ilyen célra is.

Szedhetem együtt az Ashwagandhát más adaptogén gyógynövényekkel is?

Igen, szedhetők együtt, mert sok esetben kiegészítik egymás jótékony hatását, de időben érdemes elkülöníteni őket. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy számos adaptogén gyógynövény együttes szedéséről nincsenek még kutatási eredmények, így csak a személyes megtapasztalás útján lehet róla meggyőződni, hogy számunkra a kívánt hatást okozzák e, vagy sem. Mellékhatás jelentkezése esetén javasoljuk felfüggeszteni az együtt alkalmazásukat.