Menü
Fiókom
 
  • Regisztráció
  • Fiókom
KOSÁR
Szállítási díj Ingyenes
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex
GAL UC-II® Porc-komplex

GAL UC-II® Porc-komplex

Cikkszám :
GAHUKT31
Normál ár:  9 990 Ft
-10%
HŰSÉGPROGRAM ÁR 
Hűségprogram ár:
-10%
8 991 Ft

GAL UC-II Porc-komplex, 2 havi adag, 60 kapszula 

A termék leglényegesebb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag.

Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz.

Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Emellett egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, de emellett többek közt hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris-mátrixának részeiként, így nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is tartalmaz a termékünk, ahogyan C-vitamint és Curcugreen® teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is, amelyről klinikailag bizonyított, hogy még a 95% kurkumin-tartalmú kurkuma-kivonatoknál is min. hétszer jobban hasznosul.

Adagolás: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyen be
1 db kapszulát.

Amennyiben szívesen olvasna még a termék alapanyagainak tulajdonságairól és ezen tulajdonságok tudományos hátteréről, úgy lejjebb a "Tudományos háttér" menüpontban nyílik lehetősége erre.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Tudományos háttér
Vélemények
Összetevők
Tulajdonságok
Gyakori kérdések
Tudományos háttér

Cégünk nem tulajdonít termékeinek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utal, ugyanakkor az 1169/2011/EU rendelet 4. cikkéből fakadó kötelezettségeként az alábbi tájékoztatást adja a termék hatóanyagának egészségre gyakorolt hatásáról és annak tudományos hátteréről. Írásunkban törekszünk a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján az összefüggéseket és a tudományos eredményeket bemutatni az eziránt fogékony és érdeklődő Olvasók megfelelő tájékoztatására. Ez eladásösztönző célt nem szolgál, a termék megvásárlására nem buzdít. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták! Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Hogyan segíti az ízületeket az UC-II® Porc-komplex?

A GAL UC-II® Porc-komplex legfontosabb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag. Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben sem denaturálódni, megemésztődni.

Ennek hatására változatlan formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. A nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így segít megállítani a szervezetünk saját porcszöveteink elleni fellépését, meggátolva az azok elleni antitestek termelését.

Ilyen antitestek nemcsak autoimmun ízületi betegségek esetén termelődnek (Rheumatoid arthritis). Az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása, helytelen mozgása, vagy egyszerűen csak az intenzívebb sport alatti fokozott igénybevétele során a porcot alkotó II-es típusú kollagénfehérjék egy kis része denaturálódik, ezzel pedig a szervezet számára idegen fehérjék jönnek létre. Ezek ellen kisebb-nagyobb mértékben megindul egy antitest-termelődés, ami által krónikus gyulladás és egyéb problémák léphetnek fel.

Az UC-II® Porc-komplex klinikailag igazoltan hatékony ízületi problémák esetén

A fentiekből és számos vizsgálatból is következik, hogy az UC-II® minden típusú ízületi problémánál hatásos, az autoimmun eredetűeknél viszont különösképpen.

Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Bár ez a mennyiség kevésnek tűnhet, de az UC-II®, ahogyan fentebb is olvasható, „védőoltáshoz” hasonlóan hat az immunrendszerre. A nyirokrendszeren keresztül fejti ki hatását, és nem a hagyományos úton (a kollagén peptidek porchoz történő eljuttatásával, majd azok beépülésével és az ízületi folyadék növelésével).

Napi 40 mg UC-II® szignifikánsan hatásosabbnak bizonyult humán klinikai vizsgálatban, mint 1500 mg Glükozamin HCl + 1200 mg Kondroitin-szulfát.

Az UC-II® Porc-komplex egyéb összetevői

Bár a termék lényege az antitest-termelés leállítása, és így a fő hatóanyaga az UC-II®, de természetesen az ízület építésére és a kenőanyagának fokozására is gondoltunk, tehát a “hagyományos útra”.

Chondractive®

A termékünk egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában foglalja magában a II-es típusú kollagéneket, de hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris mátrixának részeként, így ezek nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Ez az ízületek építő- és kenőanyagát biztosítja.

Szilícium és C-vitamin

Organikus bambuszrügyből nyert szilícium, valamint C-vitamin is segíti a kollagénszintézist. Klinikai vizsgálatokban a szilícium jó hatású ízületi problémák esetén, ahogyan az is ismert, hogy a kollagén peptidek ízületekre gyakorolt pozitív hatását a vele együtt szedett C-vitamin tovább fokozza.

Curcugreen®

A termékünk Curcugreen®, (korábbi nevén Bio-Curcumin®, avagy BCM-95®) teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is tartalmaz, amely különbözik a hagyományos kurkumin-kivonatoktól, ugyanis a kurkumagyökér esszenciaolaját is tartalmazza; ez által a felszívódása legalább hétszer hatékonyabbá válik.

Nemcsak a hagyományos kurkuma-kivonatoktól, de a fokozott felszívódású kurkuma-kivonatoktól is különbözik, ugyanis a CurcuGreen®, – a GAL Kurkuma komplexben található CurQfen® mellett – a világ egyetlen olyan kurkuma-kivonata, ami a hasznos (ún. szabad) kurkumin-szintet képes fokozni a vérben, a haszontalan vagy a kevésbé hasznos bomlástermékeivel szemben.

A CurcuGreen® 100%-ban napelemek által, zöld energia felhasználásával készül, a gyártó saját ültetvényéről származó, vegyszermentesen termesztett kurkumagyökeréből kivonva. Számos klinikai vizsgálat bizonyította hatását, bővebben pedig a GAL Bio-Curcumin®+ és GAL Bio-Curcumin+ Forte termékeink leírásában olvashat róla.

Bár a termékben lévő Curcugreen® mennyisége alacsony (10 mg), ez kb. 1200 mg kurkumagyökér-pornak felel meg. Ezenfelül az esti, lefekvés előtti időzítésnek is jelentős szerepe van: egy 2018-as vizsgálat szerint ilyenkor kevesebb gyulladáscsökkentővel is sokkal hatékonyabban kezelhetőek a reumás panaszok.

Felhasználási javaslat

Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyünk be 1 db kapszulát.

Források:
  1. Lugo JP, et al. Efficacy and tolerability of an undenatured type II collagen supplement in modulating knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, double-blind, placebo-controlled study. Nutr J. 2016;15:14.
  2. Lugo JP, et al. Undenatured type II collagen (UC-II®) for joint support: a randomized, double-blind, placebo-controlled study in healthy volunteers. J lnt Soc Sports Nutr. 2013;10:48.
  3. Crowley DC, et al. Safety and efficacy of undenatured type ll collagen in the treatment of osteoarthritis of the knee: a clinical trial. Int J Med Sci. 2009;6:312-321.
  4. Bagi C.M. Osteoarthritis - Opportunities for nonsurgical therapies. Presented at 8th International Conference of Orthopedic Surgeons and Rheumatology, March 22-23, 2017 Rome, Italy
  5. Marone PA, et al. Safety and toxicological evaluation of undenatured type II collagen. Toxicol Mech Meth. 2010;20:175-189.
  6. Cutolo M.: Circadian rhythms and rheumatoid arthritis. Joint Bone Spine. 2019 May;86(3):327-333. doi: 10.1016/j.jbspin.2018.09.003. Epub 2018 Sep 15.
  7. https://examine.com/supplements/type-ii-collagen/
Vélemények
Átlagos értékelés:
1
( 5 )
2022.02.22 09:20
 - Csilla Virág Cserményi
Amikor elkezdtem szedni a porckomplexet, a karjaimat alig tudtam megemelni. Ha valahogy meg is emeltem, forgatni nem tudtam őket. A végén már a gitárt is alig tudtam pengetni.

Minden éjjel többször ébredtem arra, hogy az a vállam, amelyiken fekszem, nagyon fáj, és a karom annyira elzsibbadt, hogy nem tudom mozgatni. Sokszor csak úgy tudtam megfordulni, hogy a másik kezemmel megfogtam az alul lévő kezemet, és átemeltem.

Testszerte macskásodtak az ízületeim, nehezen álltam fel az ágyból. Az ujjízületeim is egyre inkább voltak reggelente elgémberedve. A térdem is fájni kezdett.

43 éves vagyok, nem 73. Elkeserítő volt.

Az egész egy tartós edzés során kezdődött, amikor a vállaimat túlterhelhettem. Fokozatosan lett egyre több ízületi problémám.

Vérvizsgálat nem mutatott ki semmit, a reumafaktor teljesen rendben volt, a háziorvosom pedig tanácstalan. Azt mondta, biztos a hideg.

Ez volt december végén.

Aztán hallottam Bence podcastját erről a termékről, és megvettem.

Most 53 napja szedem, még nem fogyott el teljesen az első adag. Sosem ébredek éjjel vállfájdalomra, nagyon ritka a zsibbadás. Az ujjaim nem duzzadtak, nem gémberednek.

A vállam mozgástartománya sokkal nagyobb, mint volt. Nem okoz gondot felemelnem a kezem, és körbe tudom forgatni a karjaimat, ahogy vízszintesen magam mellett tartom őket.

Még nem a régi teljesen, még a gerincemnek kell idő reggel, hogy kiegyenesedjen, de így február végefelé, nem egészen 2 hónap alatt több évnyi szenvedés múlt el. Okkal remélem, hogy a második doboz végére visszanyerem a vállam teljes mozgástartományát, és az összes ízületem megkönnyebbül.

(És ha esetleg mégsem, ez akkor is óriási.)
Összetevők

Tulajdonságok

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán

- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás

- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal

Gyakori kérdések
Milyen ellenjavallatai vannak a termék fogyasztásának?

A termék mindenki számára biztonsággal fogyasztható.

Mi a különbség a GAL UC-II® Porc-komplex és a GAL Csirkeporc között?

Nagyon egyéni, hogy kinek melyik termék hat jobban vagy kevésbé, de általánosan elmondható, hogy az UC-II autoimmun-eredetű (Rheumatoid Arthritis) esetben lehet hatásosabb, míg a Csirkeporc-komplex (Chondractiv®) inkább kopásos esetben vélhető jobbnak.

Azonban a kopásos ízületi problémáknál gyakran folyamatos gyulladás és autoimmun eredetű folyamat is jelen van, ami lassan károsítja az ízületet, így az összetettebb ízületi betegségek esetén mindkét terméket is érdemes lehet szedni.